Obsah fóra Fórum o Chelsea FC Fórum o Chelsea FC
Forum.chelsea-fc.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil    TipovačkaTipovačka   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
  HryHry   

Anglie :-(
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Reprezentace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Postoupí Anglie ?
Ano
44%
 44%  [ 12 ]
Ne
55%
 55%  [ 15 ]
Celkem hlasů : 27

Autor Zpráva
InfernaL



Založen: 15.10.2007
Příspěvky: 1638
Bydliště: Brno
10000.0 points

PříspěvekZaslal: ne červenec 11, 2021 9:42 pm    Předmět: Citovat

Nevím no, WHU nehraje žádné poháry, takže má v nohách o dobrých 20 špílů míň než třeba Mount. A ten se na place přesto trápil přes 90 minut.¨

Tedka ta střídání vůbec nechápu, dolů zkušení Walker a Henderson, nahoru dva mladíci.. jako na penalty? Tohle bude ostuda se obávám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
InfernaL



Založen: 15.10.2007
Příspěvky: 1638
Bydliště: Brno
10000.0 points

PříspěvekZaslal: ne červenec 11, 2021 9:56 pm    Předmět: Citovat

Tohle je na okamžitou výpověď Southgata, u všech tří mladých jsem předem říkal že nedají, jak je tam může někdo v takovou vypjatou chvíli poslat, to je opravdu na dobrovolnou rezignaci. Totálně prokaučované.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
dixks



Založen: 15.8.2007
Příspěvky: 3006
Bydliště: Praha
3900.0 points

PříspěvekZaslal: po červenec 12, 2021 5:51 am    Předmět: Citovat

Člověk nemusí být geniální myslitel, aby chápal, že kluci ve věku 19-23 let opravdu nejsou ideální adepti na doručení historického úspěchu své země a ještě k tomu na "domácím" turnaji a v takhle extrémní vypjaté chvíli. Hned jak jsem je viděl u postranní čáry, řekl jsem si jen, že takhle mladý kluci to nemůžou zvládnout. Jak to v jednom ze zápasů řekl Ronaldo spoluhráči: "Ukaž osobnost. Když nedáš, nedáš. Ale ukaž osobnost." Kde byl asistent kapitána Sterling? Grealish? Nechají na rozhodující penaltu jít kluka, kterýmu je 19... od trenéra normální poprava.
Přeju jim to, hráli hroznou sračku.

Připomnělo mi to Solskjaera ve finále EL. Ve 120 minutě tam pošle 2 střelce a nechá tam gólmana, který nechytil 20 penalt v řadě. A teď už jich má o 11 víc. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Alex



Založen: 13.8.2007
Příspěvky: 13340

7050.0 points

PříspěvekZaslal: po červenec 12, 2021 7:11 am    Předmět: Citovat

Jako ano, poslal tam ty mladé ucha byla chyba, ale kdo měl jít kopat?

Shaw, Walker, Phillips, Stones nikdy penalty nekopali. Henderson kopal 2 a jednu nedal. Sterling kopal 5 a 3 nedal. Grealish kopal jednu ještě za rezervu. To jsou hráči, kteří mají v klubech před sebou několik hráčů a jsou za to rádi. Stopery z lavičky asi na penaltu nepošlel. Bellingham, James a Calvert-Lewin jsou úplně stejně mladí.

Naopak Rashford má bilanci 17 penalt a nedal jen dvě. To je prostě 3. nejlepší hráč pro penaltu, ať se na to koukáme z jakéhokoliv pohledu. Sancho dal alespoň několik penalt za mládež, něco dával i za Dortmund.

Co si bude Southage vyčítat, tak že neposkládal tým trochu více směrem k penaltám. Tam se projevila nezkušenost.

EDIT: Ty statistiky jsou z transfermarkt. Nevím, zda tam jsou započítány rozstřely.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
InfernaL



Založen: 15.10.2007
Příspěvky: 1638
Bydliště: Brno
10000.0 points

PříspěvekZaslal: po červenec 12, 2021 8:17 am    Předmět: Citovat

Aleši nejde jen o ta jména jako taková, ale i o to, že tam ty dva kluky poslal ve 120. minutě. Kolik odehráli Sancho a Rashford na celém turnaji? Dohromady tak 100 minut?

Když dva měsíce pořádně nehraješ soutěžní zápas a pak tě tam pošlou na rozstřel ve finále EURA ve 23/21 letech (Rashford/Sancho), tak se fakt nemůžeš divit, že to ti kluci nedají.

Southgate je prostě sráč, bylo jasný že vzhledem ke kádrům budou na penalty jasní outsideři, ať už z pohledu brankáře, tak i zkušenosti na hřišti. A místo, aby tam po vyrovnání poslal čerstvou krev a zkusil to urvat v normální hrací době + prodloužení, nechá tam de facto stejnou sestavu celej zápas a dva mladý kluky pošle v poslední minutě jen na penaltu.

Zoufalost. A nehledě na statistiky, já si myslím že Walker nebo Henderson by dali penaltu spíš než ti dva mladí. Samozřejmě se to nedozvíme, ale že ti dva to nedají a smrdí to průserem, to jsem psal už před rozstřelem. A dopadlo to přesně podle očekávání.

EDIT: Je potřeba si objektivně říct, že takový Mount byl ve vyřazovací části úplně marný. další chyba Southgata, že ho tam nechával dohrávat minimálně 90 minut a nezkusil mnohem živějšího Grealishe dříve nebo už od základu. Nebo klidně toho Sancha, ten chudák nedostal čuchnout, přitom věřím že to je podobný wonderkid jako Mbappé.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Alex



Založen: 13.8.2007
Příspěvky: 13340

7050.0 points

PříspěvekZaslal: po červenec 12, 2021 8:27 am    Předmět: Citovat

Nic z toho nepopírám. Jen tam nevidím 5 hráčů, se kterými by mohli penalty vyhrát. Rashford byl určitě správně, ale zároveň podle mě největší průser, že zrovna on nedal. To muselo tu dvojku Sancho Saka extrémně psychicky nahlodat.

Zpětně se to lehce mluví. Oni cítili, že letos můžou vyhrát a šli na pravděpodobnost. Ta nevyšla. Měli jít po inkasované brance all-in, snažit se Itálii přehrát kvalitou v ofenzívě a klidně nakonec prohrát 3:1. I fanoušci by prohru kousali lépe než tu po penaltách.

Ale vyhazovat Southagea je nesmysl. Oni jsou napřed prakticky ve všech ohledech. Udělal neskutečnou práci v přípravě, v budování týmového ducha, v zapracování mladých.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ondrej



Založen: 14.8.2007
Příspěvky: 5263

6944.0 points

PříspěvekZaslal: po červenec 12, 2021 10:01 am    Předmět: Citovat

A už se perou. Roy Keane prohlásil, že pokud jste Sterling nebo Grealish, tak nemůžete nechat jí tpřed sebou na penaltu mladého Saku. Grealish mu na Twitteru kontruje, že on se hlásil, že by šel, ale respektoval rozhodnutí trenéra, který jich udělal za turnaj tolik správně.

https://twitter.com/JackGrealish/status/1414522271859888132

Já souhlasím s většinou, co tu padlo, ale zajímalo by mě, jakou optimální pětku měl Southgate pro penaltový rozstřel v hlavě. Je známá věc, že se Anglie na penalty opravdu hodně připravovala, a tak se mi nechce věřit, že by nasazení Rashforda a Sancha v poslední minutě bylo nějaké panic rozhodnutí, byť to tak může vypadat. Ale i kdyby to trénovali tisíckrát, tak mi fakt do hlavy nejde, že na pátou penaltu jde Saka, to ne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dixks



Založen: 15.8.2007
Příspěvky: 3006
Bydliště: Praha
3900.0 points

PříspěvekZaslal: po červenec 12, 2021 10:26 am    Předmět: Citovat

Ono třeba už jenom stačí ty hráče jinak poskládat, třeba takového mladého a nezkušeného Saku jako druhého v pořadí (a kdyžtak to neproměnění napravit) a ne tehdy, kdy jako 5. MUSÍ. V téhle pozici měl být někdo, kdo to mentálně zvládne, ať už Kane nebo i ten Maguire, který si očividně věřil.

Rashford byl určitě jednou z logických voleb, nedal, stane se. Ale ti, kdo měli ukázat největší osobnost, šli buď hned zkraje (Kane a Maguire), kde se ale v současné době už o výsledku penalt nerozhoduje, neb často už brankář jednu z pěti chytí, nebo se posrali a nešli vůbec (Sterling, Grealish). Walker, Henderson měli trvat na tom, že tu odpovědnost vezmou na sebe a ať je nestřídá. Jsou to zkušení chlapi mezi "děckama", jsem přesvědčen, že jeden z nich by proměnil. Kdo jiný tu odpovědnost má vzít než kapitán loňského mistra PL? JT taky nedal penaltu ve finále LM 2008 jako pátý, ale nikdo neřekl půl slova, protože měl to být Drogba, nebyl tam, tak to vzal jako kapitán na sebe.

Pokud Sterling penalty neproměňuje a nevěří si, nebyl sebemenší důvod, aby na tom hřišti zůstával. Vsadili na výsledky v tréninku, ale ten ti je v ostrém zápase, finále Eura, doma, když si 50 let nic nevyhrál a sleduje tě celá země, k ničemu. A ty postavíš na 4. a 5. sérii kluky, jednomu je 21 (a na Euru vlastně hrál opravdu pomálu) a druhému dokonce 19. Rolling Eyes

edit: A jestli se teda Grealish hlásil, že půjde, tak je Southgate padlej na hlavu, když o to víc věděl, že veškerou tu tíhu okamžiku hodí na kluka, kterýmu je 19.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Freddie



Založen: 14.8.2007
Příspěvky: 2931

10000.0 points

PříspěvekZaslal: po červenec 12, 2021 12:01 pm    Předmět: Citovat

Na jednu stranu skvela robota Southgatea s tym aku repre poskladal...Herne je to ale strasna bieda, ten tim hral pod psa cele EURO, takticky zviazany betonarsky mancaft, kde este aj Grealish dostaval minimum casu lebo by nahodou vypustil 1 navrat do obrany...Do finale sli velkou zhodou okolnosti...Je to tym ktory sa tazko poraza, fyzicky nabuseny, podobne ako my, ale u nas ta nadstavba je podstatne lepsia....Taliani uz poslednych 10 minut moc nemohli, akurat ze Anglani roztocili kolesa velmi velmi neskoro, pritom v predlzeni mohli mat fyzicky velku vyhodu ak by chceli aspon trosku riskovat...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Alex



Založen: 13.8.2007
Příspěvky: 13340

7050.0 points

PříspěvekZaslal: po červenec 12, 2021 12:44 pm    Předmět: Citovat

S pěkným fotbalem také mohli vypadnout mnohem dřív. Na ně je až neskutečný tlak cokoliv vyhrát. Fanoušci ucítí jen trochu úspěch a začnou se chovat jako dobytek. To byl včera humáč. Zároveň mají stigma z minulosti a letošní ME byl pro ně oříšek i z psychologického pohledu. Proto šli cestou jakou šli, aby měli na vítězství co největší šanci.

Srovnal bych to přesně s naší situací před Mnichovem. Tam jsme zkoušeli úplně všechno. Krásný fotbal, beton, dominanci a stejně jsme nebyli schopni vyhrát LM. Měli jsme zlatou generaci a výsledky na mezinárodní půdě nulové. Byli jsme blízko a stejně daleko. Pak přišel RDM jako motivátor, tým se semknul a vyhrál to defenzívou proti Barceloně a Bayernu. Měli jsme velké štěstí. Teď už umíme vyhrávat, takže jsme letos přesně věděli, co máme dělat. Naopak Pepek opět selhal, a to se snaží o krásný fotbal.

Nicméně Anglie měla celé mistrovství brutálně pod kontrolou. Nehráli nejlepší fotbal, ale o to v jejich podání nešlo. I Itálii by tímto výkonem 6krát z 10 pokusů porazili. Stal se opak a nakonec nevyhráli.

Ale z pohledu dlouhodobého fanouška Chelsea to chápu a vidím tam paralely.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Freddie



Založen: 14.8.2007
Příspěvky: 2931

10000.0 points

PříspěvekZaslal: út červenec 13, 2021 9:46 pm    Předmět: Citovat

Alex napsal:


Nicméně Anglie měla celé mistrovství brutálně pod kontrolou. Nehráli nejlepší fotbal, ale o to v jejich podání nešlo. I Itálii by tímto výkonem 6krát z 10 pokusů porazili. Stal se opak a nakonec nevyhráli.

Ale z pohledu dlouhodobého fanouška Chelsea to chápu a vidím tam paralely.


Tu urcite je priestor na polemizovanie, lebo Nemecko malo do golu Sterlinga trochu viac + potom zlyhal Mueller ....S Danmi zacali vyzerat ako dobry tim Anglani az v predlzeni a este musela prist aj penaltova tlacenka..A s tou pasivnou vyckavanou co hrali medzi 2ou a 110tou minutou s Talianmi mozu byt radi za penalty....Podla mna praveze dosiahli nadstandardne vysledky vzhladom na ich vykony, urcite pomohlo trochu aj Wembley a vyhodna strana pavuka... Neverim ze s takouto hrou este raz spravia finale, premarnili jedinecnu moznost ked sa zliali vsetky okolnosti pre nich, teraz uz sa budu musiet zlepsit...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Reprezentace Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com