|
Fórum o Chelsea FC Forum.chelsea-fc.cz
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pan trampolin

Založen: 1.9.2007 Příspěvky: 661 Bydliště: Česká Skalice 9200.0 points
|
Zaslal: st srpen 10, 2022 12:59 pm Předmět: |
|
|
Dávalo by to pouze smysl, že...
a. Jorginho po sezoně odejde
b. chce praktikovat i rozestaveni na 3 záložníky, přičemž mi vychází že ty ofenzivní by měl bejt De Jong a Gallagher
c. Tuchel ví něco co my ne  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alex

7050.0 points
|
Zaslal: st srpen 10, 2022 1:41 pm Předmět: |
|
|
To mi ale vysvětlete. V případe odchodu De Jonga klofne Barcelona Bernarda Silvu (kde oni na to sakra berou?), ale City po De Jongovi nejdou. Přivedli sice Phillipse, ale zároveň ztratí důležitou postavu loňské sezony, Gundogan není nejmladší a De Bruyne bývá často zraněný. Pokud je De Jong taková příležitost, tak proč po něm City nejdou? Je to pro ně ideální hráč a stejně nemají zájem. Přijde mi to minimálně podezřelé.
Já bych teda dal přednost Angličanům. Na této pozici je z čeho vybírat, tak by to mělo být naší prioritou. Není to jen Declan Rice, ale například Jude Bellingham. Mentalita mladých anglických hráčů je výborná, ti jsou vycepovaní. Kdežto De Jong mi přijde jako takový hošík. On se vlastně pořádně v Barceloně neprosadil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
FairCop

7400.0 points
|
Zaslal: st srpen 10, 2022 3:54 pm Předmět: |
|
|
Alex napsal: | To mi ale vysvětlete. V případe odchodu De Jonga klofne Barcelona Bernarda Silvu (kde oni na to sakra berou?), ale City po De Jongovi nejdou. Přivedli sice Phillipse, ale zároveň ztratí důležitou postavu loňské sezony, Gundogan není nejmladší a De Bruyne bývá často zraněný. Pokud je De Jong taková příležitost, tak proč po něm City nejdou? Je to pro ně ideální hráč a stejně nemají zájem. Přijde mi to minimálně podezřelé.
Já bych teda dal přednost Angličanům. Na této pozici je z čeho vybírat, tak by to mělo být naší prioritou. Není to jen Declan Rice, ale například Jude Bellingham. Mentalita mladých anglických hráčů je výborná, ti jsou vycepovaní. Kdežto De Jong mi přijde jako takový hošík. On se vlastně pořádně v Barceloně neprosadil. |
Takže měřítkem kvality je to, jestli si tě koupí Guardiola nebo ne ...
Sorry, ale debilnější myšlenku jsem tady snad nečetl. Každopádně když jsi to napsal ty, tak je zřejmé, že šlo jen o řečnickou otázku a zbytek je proste klasika.
Declan Rice dobrý, ale to přeci vůbec není typologicky stejný hráč jako de Jong. Bellingham je prý toto léto naprosto neprodejný a údajně se na něj neustále vyptává Real a pro Liverpool to je prý pro příští rok jasná priorita.
Jako hráč se mi líbí velmi, ale nemám pocit, že jsme v situaci, že si jednak můžeme být jisti tím, že když mu zavoláme, tak k nám hned přestoupí a taky nevím, jak to řeší situaci, kdy se snažíme udělat konkurenceschopný tým pro tuto sezónu.
Vždyť příští léto mohou klidně odejít Jorginho, Kante i Kovačič, když budeme chtít. To není o tom, že si teď nákupem kohokoliv do středu zálohy zavřeme dveře do budoucna. Nebo možná podobně jako jsme to udělali s Lukakem, který mohl tu pozici zabetonovat na roky dopředu ... a teď už si spokojeně hostuje. _________________ John Terry - Captain, Leader, Legend
Tammy Abraham - I´m over the Moon! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alex

7050.0 points
|
Zaslal: st srpen 10, 2022 4:59 pm Předmět: |
|
|
To je od tebe pěkné, že si úvahu, kdo se o dostupného hráče zajímá nebo ne označil za nejdebilnější. Přitom naprosto běžná věc.
Mně to teda přijde k zamyšlení, proč o toho hráče stojí jen Manchester United a my. Přitom ti první vlastně jen proto, aby splnili hlavní přestupový cíl trenéra, který nemá v hledáčku nikoho dalšího a stojí jen o De Jonga.
Ze všech těch informací vyplývá, že média, Barcelona a agent hráče rozjeli úplnou telenovelu, do které se my dost možná chytíme. A já se ptám, proč nikdo jiný nemá zájem. Ani náznak spekulace. Přitom na papíře mi to přijde jako ideální hráč pro City a Pepka. Tedy příklad klubu, který by ten zájem mít mohl. A že je jejich zájem ještě z dob Ajaxu velmi dobře zdokumentovaný. Teď je k dispozici dokonce za levnější peníz než tehdá. Ale asi je ta úvaha debilní. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
FairCop

7400.0 points
|
Zaslal: st srpen 10, 2022 5:29 pm Předmět: |
|
|
Alex napsal: |
To je od tebe pěkné, že si úvahu, kdo se o dostupného hráče zajímá nebo ne označil za nejdebilnější. Přitom naprosto běžná věc.
Mně to teda přijde k zamyšlení, proč o toho hráče stojí jen Manchester United a my. Přitom ti první vlastně jen proto, aby splnili hlavní přestupový cíl trenéra, který nemá v hledáčku nikoho dalšího a stojí jen o De Jonga.
Ze všech těch informací vyplývá, že média, Barcelona a agent hráče rozjeli úplnou telenovelu, do které se my dost možná chytíme. A já se ptám, proč nikdo jiný nemá zájem. Ani náznak spekulace. Přitom na papíře mi to přijde jako ideální hráč pro City a Pepka. Tedy příklad klubu, který by ten zájem mít mohl. A že je jejich zájem ještě z dob Ajaxu velmi dobře zdokumentovaný. Teď je k dispozici dokonce za levnější peníz než tehdá. Ale asi je ta úvaha debilní. |
Můžu ti říct, že mě docela zarazilo, že do přetahované o Haalanda se podle všeho nezapojil ani jeden český klub! Přitom řekni mi, že Slavce, Spartě nebo i té Plzni by se takový borec nehodil!
Ale dobře, tak vážně, asi tady nikdo nejsme žádný insider, který by znal uvažování v Manchesteru City. Ale pokud o něj opravdu nemají zájem, tak to může být tím, že se Pepovi nelíbí jako hráč, mohou mít špatnou zkušenost s jeho agentem ... a do toho všeho je to velmi drahá sranda a nepřijde mi, že jsou v pozici, že do toho musejí jít, pokud není Pep jeho fanoušek a nechce ho.
A já nevím, ale ty to popisuješ, jako kdybychom se bavili o nějakém random hráči a ne o de Jongovi. Tak asi oba tušíme, že Real po chtít nebude, ti už si dělali do zálohy radost. Tím za mě Španělsko rušíme, v Itálii na něj nejsou prachy, Německo je mimo hru, protože Bayern dělá spíš chytrá než riskantní rozhodnutí.
Těch klubů, co by se mohly ucházet o takového hráče (a jako sorry, prostě pořád je to zajímavý hráč v mladém věku) a s takovým platem! ... zase tolik není.
A Barca by ho raději vůbec neprodávala, pořád si myslím, že by ho rádi měli v základu - ale problém je prostě ten plat a jak jsem ted zase viděl to video, kde na něj fanoušci sprostě řvali, aby si nechal snížit plat, tak jako už z podstaty chápu, že se mu snad ani nechce s nima jednat.
Za mě je to o tom, že se asi zjevně Tuchelovi musí jako hráč líbit. Zároveň si to asi s vedením vyhodnotili tak, že chceme podstoupit to riziko, které sebou takový přestup nese..
Jako v čem já se s tebou shodnu v tom, že klidně můžeme debatovat, jestli je správná cesta volit riskantní nákupy, kdy jdeš o hráče, který když ti tam extrémně zapadne, tak tě může dostat do boje o titul, ale zároveň je nemalé procento, že to takový dopad na tým mít nebude a ty vyhodíš peníze z okna.
Ale opravdu neřeším, proč ho nechce Guardiola, když my nejsme City, máme jiné hráče, jiného manažera atd. atd.
Já "vidím", co chce Tuchel udělat a nepochybuji o tom, že to dělá s cílem dostat nás nahoru. Zároveň jsem v té pozici, kdy nemám problém mu to omlátit o hlavu, když se to ukáže jako krok vedle. _________________ John Terry - Captain, Leader, Legend
|
Návrat nahoru |
|
 |
Talker
10000.0 points
|
Zaslal: st srpen 10, 2022 7:36 pm Předmět: |
|
|
Takhle - já si myslím, že je to kvalitní, mladý hráč.
U hráče za tyhle peníze a s takovým platem očekávám, že to bude instantně tahoun. Problém je, když takový hráč dopadne jako Havertz - není to úplně tragédie, ale tahoun to taky není, stále je mladý a může se posunout, ale taky nemusí atd.
Když je to průser jako Lukaku, tak řešení je "jednoduché" - prostě se ho zbavíme. Pokud je to takové nemastné neslané, tak se ho budeme snažit probudit, budeme se snažit s tím něco udělat.
Já se budu opakovat, ale u hráčů s takovými podmínkami očekávám, že to bude naprostý dominátor ve stylu Kanteho, jasný upgrade Kovačiče a Jorginha. Pokud to bude jen mladší varianta Kovačiče, tak to podle mého za to nestojí.
Jinak co se týče financí, tak to jsem psal tuším já - Barcelona má nízký salary cap díky těm dluhům, takže aby někoho mohli registrovat, tak musí někoho odříznout. A to je trošku problém. Oni mají finance z prodeje 25% TV práv a dalších sraček, takže je pro ně průser spíš to, že si prostě nemůžou dovolit mít na soupisce hráče za takové haldy peněz.  _________________ Guuus Hidiiiiink! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
FairCop

7400.0 points
|
Zaslal: st srpen 10, 2022 7:53 pm Předmět: |
|
|
Jako s tímhle já naprosto souhlasím. Vím, že ty to nepíšeš, ale jen pro klid duše - já nijak nelobuju za jeho příchod, protože ho vůbec nemám nakoukaného a vůbec nedokážu posoudit.
Navíc když vidím ten ranec peněz, které jakože reálně jsme ochotni dát do frcu, tak se mi skoro nechce věřit, že nejsou lepší alternativy.
Na druhou stranu nic s tím neuděláme, evidentně zájem máme a tohle nikdo nehodí na Marinu nebo na Čecha ani mi to nepřijde jako tak zvonivé jméno, že by lákalo Boehlyho. Tohle je čistě Tuchelova práce a opakuji, že to skutečně vnímám jako velký risk, který mi není extra příjemný - o to větší budu mít nároky a očekávání, protože přece za takové peníze už se vodí extra třída a ne kluk, který poslední roky jen ztrácel na ceně.
Ale je to debata, ze které se moc neposuneme, protože já to chtěl ukončit tím, že prostě chci věřit Tuchelovi - a rozumím tomu, že pokud má někdo tu důvěru v něj řádově mnohem níž, tak už je to průser.
Každopádně si musíme maximálně držet palce a modlit se. _________________ John Terry - Captain, Leader, Legend
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alex

7050.0 points
|
Zaslal: st srpen 10, 2022 8:08 pm Předmět: |
|
|
FairCop napsal: | A já nevím, ale ty to popisuješ, jako kdybychom se bavili o nějakém random hráči a ne o de Jongovi. Tak asi oba tušíme, že Real po chtít nebude, ti už si dělali do zálohy radost. Tím za mě Španělsko rušíme, v Itálii na něj nejsou prachy, Německo je mimo hru, protože Bayern dělá spíš chytrá než riskantní rozhodnutí. |
Pokud ten hráč má být fakt dobrý, tak prachy se vždy najdou. I v té Itálii. Juventus třeba nedávno kupoval Vlahoviče a s bonusy je může přijít na 90 milionů eur. Bayern sice dělá chytrá rozhodnutí, ale teda letos pěkně zariskovali s De Ligtem. Právě to mi přijde jako rozdíl. Fakt jen málokdy dají na stůl takovou nabídku a najednou bum, vycítili příležitost. U De Jonga nic. Podle mě se nikomu nelíbí ten balíček v podobě přestupní částky a platu. Proto to je extrémně blbé rozhodnutí i kdyby si ten hráč na hřišti našel svůj prostor. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
FairCop

7400.0 points
|
Zaslal: st srpen 10, 2022 8:30 pm Předmět: |
|
|
Alex napsal: | FairCop napsal: | A já nevím, ale ty to popisuješ, jako kdybychom se bavili o nějakém random hráči a ne o de Jongovi. Tak asi oba tušíme, že Real po chtít nebude, ti už si dělali do zálohy radost. Tím za mě Španělsko rušíme, v Itálii na něj nejsou prachy, Německo je mimo hru, protože Bayern dělá spíš chytrá než riskantní rozhodnutí. |
Pokud ten hráč má být fakt dobrý, tak prachy se vždy najdou. I v té Itálii. Juventus třeba nedávno kupoval Vlahoviče a s bonusy je může přijít na 90 milionů eur. Bayern sice dělá chytrá rozhodnutí, ale teda letos pěkně zariskovali s De Ligtem. Právě to mi přijde jako rozdíl. Fakt jen málokdy dají na stůl takovou nabídku a najednou bum, vycítili příležitost. U De Jonga nic. Podle mě se nikomu nelíbí ten balíček v podobě přestupní částky a platu. Proto to je extrémně blbé rozhodnutí i kdyby si ten hráč na hřišti našel svůj prostor. |
V pořádku, ten názor já respektuju, každopádně vidím mezi těmi příklady co jsi dával rozdíly ... navíc bych neopomíjel to, že ten hráč asi objektivně nikam přestupovat nechce. Vlahovič dělal step-up v kariéře, chtěl tam jít. De Ligt rovněž nakloněný odchodu, kluby se přetahovaly, Juventus cítil peníze a to za hráče, který tam sice určitě nezklamal, ale zároveň nevyrážel dech (a opět platí, že i kdyby s ním v Bayernu nebyli spokojeni - jakože Upamecano ani Sule dech nevyráželi - tak je pořád mladíček a neprodělají na něm randál).
Ano, De Jong je podle mě velmi riskantní a být to na mně, tak hledám jinde. Podle mě není na světě moc klubů, co by na něj měly peníze a zároveň chtěli podstoupit takovou míru rizika. Na druhou stranu já rozumím tomu, že už se dávno nebojuje jen o titul, ale peníze a prestiž LM jsou taky pořádně drahé. Konkurence posilovala a my zatím spíše lepily své chyby, průsery, smůly a Tuchel teď z mého pohledu chce zariskovat.
A za mě teda to tunění směrem k Akademii a mladým hráčům, je mazec. Už jen začátek nové sezóny U23 byl úžasný. Naši loni málem spadli, Wolves šli nahoru a ted dostanou 7:1. Navíc se zdá, že tím zalepíme to trochu hluché místo, které jsme tam teď měli, protože U15-18 vypadají zase hodně silně, ale ty U21-23 nebyli tak silné, jak jsme byli zvyklí. Rozhodně to není tak, že se v Áčku chovají jako ožralí milionáři a na zbytek se kašle.
A vzpomněl jsem si teď na tebe, když jsem na Twitteru viděl:
Chelsea might terminate contracts and just get rid of the likes of Kenedy, Baba Rahman and Ross Barkley. #CFC
-
@Matt_Law_DT
@LondonBluePod _________________ John Terry - Captain, Leader, Legend
|
Návrat nahoru |
|
 |
Georgewon
Založen: 2.9.2007 Příspěvky: 8419 Bydliště: Brno 10000.0 points
|
Zaslal: pá září 02, 2022 5:56 am Předmět: |
|
|
Finální sčot je za mě dost rozpačitý. To léto prostě nebylo vůbec jednoduché a primárně mi vadí ta "rychlost" a nejednoznačnost v dotažení posil. Nepochybuju o tom, že mít ještě dva týdny otevrřené okno, jsme schopní udélat další tři hráče sem a jiné tři vyprat. Celkové se v tom člověk špatně orientuje a je to trochu jako vaření s Babicou. Když nemáš tohle, klidně vem tohle. Toho sportovního ředitele potřebujeme jako sůl, už včera bylo pozdě.
Nicméně obranu se nakonec podařilo natunit parádně. Koulibaly i Fofana jsou super náhrady za dva odcházející stopery, Cucu až možná zbytečný luxus, ale aspoň jsme se zbavili Alonsa s Emersonem. Celkově má ale Tuchel hodně dobrý materiál k tomu, aby co nevidět opět vytvořil zeď, přes kterou nepůjde dát gól. Prostě musí. Tady není o čem.
Záloha tedy končí na pěti borcích, když tam zahrnu i RLC plus Gallaghera. Pro něj to snad znamená vysuntí výš, kde nás stejně tlačí bota a nějakou živelnost tam potřebujeme. Za Aubu jsem rád, zatím v té bídě by byl posilou i s jednou nohou. Ale stejně jsme v té ofenzivě skončili dost prapodivně. Sterling super, ten produktivní bude, uvidíme co zbytek. Snad Tuchel postupně od minutáže odstřine Pulišiče (toho zcela bezpodmínečně) a Zyiecha, zbytek je použitelný. CHO by tam patřil taky, ale má aspoň šanci zválcovat Bundesligu a říct si o návrat v jiném postavení. Gilmour si snad vybral lepší klub než loni, tohle by mu mělo sedět, tak si rád rozdělám pivo a budu pozorně sledovat, o co jsme přišli. Snad si zahraje víc než dosud Colwill  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Levis
10000.0 points
|
Zaslal: pá září 02, 2022 6:52 am Předmět: |
|
|
Georgewon napsal: |
Nicméně obranu se nakonec podařilo natunit parádně. Koulibaly i Fofana jsou super náhrady za dva odcházející stopery, Cucu až možná zbytečný luxus, ale aspoň jsme se zbavili Alonsa s Emersonem. Celkově má ale Tuchel hodně dobrý materiál k tomu, aby co nevidět opět vytvořil zeď, přes kterou nepůjde dát gól. Prostě musí. Tady není o čem.
Záloha tedy končí na pěti borcích, když tam zahrnu i RLC plus Gallaghera. Pro něj to snad znamená vysuntí výš, kde nás stejně tlačí bota a nějakou živelnost tam potřebujeme. Za Aubu jsem rád, zatím v té bídě by byl posilou i s jednou nohou. Ale stejně jsme v té ofenzivě skončili dost prapodivně. Sterling super, ten produktivní bude, uvidíme co zbytek. |
S touto obranou sa dá v pohode hrať aj na štyroch vzadu dajme tomu aj bez Silvu. Ak ten borec odohrá opäť takú minutáž ako minulú sezónu, tak začnem veriť naozaj na zázraky. Len pre zaujímavosť, minulú sezónu odohral minutáž, ktorú v jeho kariére prekonal len raz, konkrétne v ročníku 15/16 za PSG. Rozdiel 85!!! minút. To už je akýsi malý zázrak.
Chalobah bude zrejme až posledná voľba na stopéra v tomto momente. Snáď tam Jamesa uvidíme už iba pri veľmi výnimočných okolnostiach (zranenie fofanu a silný súper). Súhlasím, že tá obrana má teraz všetko, čo potrebuje, aby z nej bola skala. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Freddie

10000.0 points
|
Zaslal: pá září 02, 2022 7:48 am Předmět: |
|
|
Som dost zvedavy koho ma Tuchel pripraveneho na kridla...Lebo 4 alternativy na 2 ofenzivne posty mi pridu malo...Dufam ze nie Havertza... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Georgewon
|
Zaslal: pá září 02, 2022 8:26 am Předmět: |
|
|
Freddie napsal: | Som dost zvedavy koho ma Tuchel pripraveneho na kridla...Lebo 4 alternativy na 2 ofenzivne posty mi pridu malo...Dufam ze nie Havertza... |
Jestli Auba bude v základu, tak to si piš, že jo  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dixks
Založen: 15.8.2007 Příspěvky: 2995 Bydliště: Praha 3900.0 points
|
Zaslal: pá září 02, 2022 10:42 am Předmět: |
|
|
Georgewon napsal: | Finální sčot je za mě dost rozpačitý. To léto prostě nebylo vůbec jednoduché a primárně mi vadí ta "rychlost" a nejednoznačnost v dotažení posil. |
Vážně jsi čekal, že se to obejde bez porodních bolestí? Osobně jsem naopak z celého dosavadního působení příjemně překvapený. Např. že se nové vedení nenechalo vtáhnout do přeplácení Akého nebo že nekupovali i přes umetenou Koundého, o kterém očividně Tuchel nebyl přesvědčený do poslední chvíle. Jsem nadšený, že mimo zůstali borci jako Ronaldo, Neymar nebo v mých očích líný a naladový Zaha. No a zároveň, že neinvestovali jen do okamžitého posílení, ale i směrem do dalších let. Odplevelení kádru už je jen příjemný bonus
Georgewon napsal: | CHO by tam patřil taky, ale má aspoň šanci zválcovat Bundesligu a říct si o návrat v jiném postavení. |
A v jakém přesně? Třeba jako Gallagher, který loni válcoval v dresu Palace PL?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Georgewon
|
Zaslal: pá září 02, 2022 10:59 am Předmět: |
|
|
dixks napsal: | A v jakém přesně? Třeba jako Gallagher, který loni válcoval v dresu Palace PL?  |
Jo, klidně v takovém. Rozhodně je díky tomu pro Tuchela výš než byl CHO mezi křídly. Že to zatím Gallagher za Chelsea válí na Saula, je věc druhá. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|