Obsah fóra Fórum o Chelsea FC Fórum o Chelsea FC
Forum.chelsea-fc.cz

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil    TipovačkaTipovačka   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
  HryHry   

Hráči na hostováních
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 129, 130, 131

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Chelsea FC - Informace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: pá červenec 05, 2024 10:22 am    Předmět: Re: ... Citovat

dixks napsal:

Nevím no, možná je to tím, že jsou ti čeští komentátoři a experti ve studiu tak v šoku, že padaly góly z větších vzdáleností a já si to vysvětluju tak, že jsme skutečně tomu už trochu odvykli a proto to bylo pro někoho téma, i když vlastně pořád šlo jen o pár branek - navíc souhlasím, že to rozhodně není trend celého toho turnaje ... který mě teda mimochodem celkem zklamává, tak jak jsem to nečekal, ale hrozně mě bavilo MS v Kataru, tak to EURO mě nechytlo prakticky v žádném aspektu.

Jinak teda zpět k Chelsea - bude to výzva s těmi mladými. Podle mého Paez už i na té mezinárodní úrovni ukazuje, že ten fyzičtější fotbal může kousat lépe, než Estevao. Jsem hodně zvědavý, jak tohle trenér Chelsea (asi ani nebudu zkoušet hádat, kdo to tou dobou bude Very Happy ) zvládne. Teď zní neochvějně, že by měl zůstat hned Ačkem. Ano, má cenovku, ale zase na úkor Palmera či Paeze ho nikdo nutně hrát nebude, pokud tam nebude kvalita.

Hlavně to musí mít v hlavě srovnané on a nezačít bláznit, pokud ten první rok bude jiný, než si třeba teď vysnívá - ale jdou o jeho mentálním nastavení dobré zkazky, tak uvidíme. Jinak si pořád drží "Cold" oslavu gólu, což mě šíleně baví a i když souhlasím, že je fajn, když se ti ta chemie utvoří z domácích hráčů, ideálně odchovanců, tak podle mě minimálně pozitivní to, jak se Paez i Estevao zatím ladí na ten příchod Smile

Tammy Abraham - I´m over the Moon!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dixks

3900.0 points

PříspěvekZaslal: pá červenec 05, 2024 4:09 pm    Předmět: Re: ... Citovat

FairCop napsal:

Čeští komentátoři jsou v šoku z mnoha věcí. Laughing

Zase, když přicházel Mudryk, všichni byli vystříkaní z jeho rychlosti a kvality. Dnes mu nemohou přijít na jméno. Cucurella byl ještě před půl rokem všem (včetně mě) pro smích. Já prostě odmítám slepě následovat vedení, že každý mladý hráč, kterého přivedou, bude terno. Nebude. Proto je v mých očích šílenství za ně platit takové sumy a automaticky předpokládat jen to nejlepší, jak se to běžně u fanoušků děje. Santos, Casadei, Paez a další byli chytré přestupy, které mohou překvapit, ale nebude klub tolik bolet, když shoří. Příklady W.Fofana, Mudryk, Estevao mohou jen splatit cenovku, ale stejně tak v opačném případě to klub dost zabolí. O startovní čáře nemluvím vůbec. Každý normálně smýšlející tu křivou startovací čáru musí vidět. Prokázalo se to už mnohokrát. A já obecně mnohem víc chci ten wow efekt, kdy za málo peněz pro dobrém scoutingu můžu dostat hodně muziky. Proto se třeba na Paeze těším víc než na Estevaa.
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: pá červenec 05, 2024 4:33 pm    Předmět: Re: ... Citovat

dixks napsal:

Mudryk měl velmi dobrá čísla, co se týče dat u analytiků, to hodně přispívalo k tomu, že kluby byly ochotné věřit v jeho kvalitu.

On má obrovský potenciál a co jsem pochopil, tak se hodně bojuje s tím, že zatím neumí prodat kvalitu z tréninků taky v zápasech. Vzpomeň si třeba na Kakutu, o kterém řekl Hazard, že lepšího fotbalistu nikdy neviděl ... a neprodal to. Vinicius Junior v Realu začal stylem, že mu ten míč taky spíš překážel a byl tragický - tím neříkám, jak to dopadne s Mudrykem, jen že někdy to je hodně složité.

Já nevím, jestli není ta opakovaná kritika vedení opravdu trochu zbytečná - a vedením nazýváš majitele nebo sportovní ředitele? Když se teď bavíme o mladých hráčích, Akademii atd. tak zrovna v tomto bodě jim nic zatím vyčítat nechci.

Myslím si, že většinově jsou teď fanoušci Chelsea nadšení z té představy, že se k nám Paez a Estevao připojí ... a opravdu dramaticky nesouhlasím s tím, že Estevao může jen splatit cenovku. Jednak v dnešní době nemám ani pocit, že se bavíme o cenovce nějak šílené nebo těžce splatitelné, ale hlavně se bavíme o úrovni talentu a potenciálu tak značném, že mi to přijde fakt trochu mimo.

A rovnou startovní čáru ani nečekám, ono když si to tak vezmeš, tak on má tuším smlouvu s Nike od 8 nebo 10 let. Překonal i Neymara v tomto. Já si umím představit, že když mu bylo 13 a hrál proti vrstevníkům, tak už tehdy to ani náhodou nemohla být rovná startovní čára - v různých aspektech, třeba i jen proto, že měl víc peněz a rodina mu mohla dopřát lepší podmínky pro vývoj, regeneraci atd. Určitě i trenéři raději hrajou Messinha než "random" mladíka.

Já to spíš myslel tak, že když vezmeš Palmera, který, pokud se mu povede navázat na lonskou sezónu, tak je totální star v Premier League, vedle toho Paeze, kde ti budou všichni říkat jak geniálně skautuješ a jak jsi mu zdesetinásobil cenovku, tak proč bys hrál Estevaa, kdyby se mu nedařilo?

Ale jasně, pokud to bude Estevao vs. hráč z Akademie, tak víme jak to bude. Za mě s tím ale taky souvisí to, že aktuálně nemáme v Akademii pravé křídlo, kterému je 16-17 a poptávaly ho světové velkokluby. V tom je vždycky ten těžký úděl odchovance, ale věřím, že nové vedení v čele s majiteli toto vnímá a jakmile tam bude hráč s potenciálem pro to posunout Ačko nahoru, tak mu dají šanci - stejně jako to chtějí udělat s Paezem či Estevaem.

dixks

3900.0 points

PříspěvekZaslal: ne červenec 07, 2024 11:14 am    Předmět: Re: ... Citovat

FairCop napsal:

Já nevím, jestli není ta opakovaná kritika vedení opravdu trochu zbytečná - a vedením nazýváš majitele nebo sportovní ředitele? Když se teď bavíme o mladých hráčích, Akademii atd. tak zrovna v tomto bodě jim nic zatím vyčítat nechci.

Myslím si, že většinově jsou teď fanoušci Chelsea nadšení z té představy, že se k nám Paez a Estevao připojí ... a opravdu dramaticky nesouhlasím s tím, že Estevao může jen splatit cenovku. Jednak v dnešní době nemám ani pocit, že se bavíme o cenovce nějak šílené nebo těžce splatitelné, ale hlavně se bavíme o úrovni talentu a potenciálu tak značném, že mi to přijde fakt trochu mimo.

Sorry za pozdní odpověď, ale nejsem teď několik dní u kompu, psát to na telefonu je ojeb a píšu to postupně.

Ad 1. Mně je vlastně úplně jedno, kdo je za co zodpovědný. To ať si nastaví uvnitř klubu. Majitelé tvořící vedení klubu jako takového, kteří fotbalu nerozumí, nastolili směr. Platí to, mají na to právo, nějak ten klub chtějí vést. Dělají dobře multiklubový model, ekonomicky a byznysově věřím, že velmi dobře vědí, co dělají. Když se ale Boehly pasoval do role sportovního ředitele, lze to zpětné nazvat jako katastrofa. Od posil pro Tuchela a jeho vyhazov týden po konci přestupáku, naprosto nepromyšlená akce Potter, až po hledání sportovních ředitelů, aby si sedli s Potterem. Pak přivedl ty dva panáky, kteří ani nebyli prvními volbami. Ti ale mají říct “brzdi, bez zkušenosti a postupného budování důvěry u všech kolem klubu, zejména fans, se řítíme do problému. Lidi v Anglii jsou na tohle citliví”. Takže mluvím-li o sportovním směrování, mluvím teď už o vedení jako o sportovních ředitelích. Teď jsem četl komentář, kdy si chlapík byl jistojistý, že Poch měl být od začátku jen dočasný trenér na 1-2 sezóny než přijde někdo jako Maresca. WTF? Very Happy Takového vybírali 4 měsíce? A věděl tedy Poch, do čeho jde? A proč to nepřevzal rovnou někdo mladší a progresivnější, který by ty principy hry rovnou ty hráče učil a neztratili jsme zbytečně rok? A byl-li cíl od začátku hrát fotbal s dominantní rozehrávku odzadu, proč přiváděli nekopla jako Petrović, Disasi nebo Badiashile? A naopak, měl-li být Poch ten pravý, proč ho odpalujeme po roce takto nekoncepčně. Protože si dovolil chtít hráče? Víš, proč Liverpool dosáhl úspěchu? Protože věřil trenérovi. A teď vkládáme budoucnost do rukou trenéra, který nic zatím nedokázal, postoupil z Champu s týmem, se kterým to byla povinnost a ještě mu toho D-Halla přivedeme jako vstupní bonus, na který Poch mohl zapomenout. V PL Marescu dokážou načíst za 5-10 kol, jsem velmi zvědavý na jeho přizpůsobivost. Že je to nový Xabi Alonso, je šance… hm, malá.
Prostě ta kontinuita v rozhodování a dělání logických kroků v mých očích chybí. Když se k tomu přičte, že každý odchovanec je na prodej, i ti patřící k nejlepším hráčům v kádru (+teď ta spekulace F.Romana, že i Cucurella v případě dobré nabídky, no to je naprostý nonsens), kupování no name kloučků, tak logicky jsou fanoušci nejistí. Víš, kdybychom měli přechodně na 2-3 sezóny v kádru ještě třeba jen Kantého, hned by fanoušci byli trošku klidnější. Logicky. Nikdo mi nevymluví, že ta miliarda liber mohla být vynaložena třeba v průběhu 4-5 let, postupně, systematicky, koncepčně. Pak by se to dalo nazvat dlouhodobým projektem. A věř, že z dlouhodobého hlediska by mám nic neuteklo. Takhle to vypadá jako “honem honem”, ať nám nikdo ze současné mladé generace hráčů neuteče. Fotbal ale generuje kvalitu rok co rok. A s takovou my stejně budeme nakupovat rok co rok. Nebo teď zainvestujěe 1,5mld liber a za rok řekneme “žádné další větší investice do kádru, budeme přivádět výhradně hráče do Akademie, kterou s Áčkem propojíme, a posily si budeme výhradně vychovávat sami? Na pohádky už jsem starej.

Ad. 2. Máš pravdu, že v porovnání třeba s Yamalem, je to trochu finančně jiná liga. Takže ano, beru zpět. I Estevao může předčit očekávání. No ale jak se o něm mluví, jaké promo se mu dělá a za jakou cenu jde (na mě za takovýho kloučka z JA to je až až), tak mám očekávání velmi vysoká. Druhá věc je, je-li to takový Bůh, proč nebyl s Brazílií na Copa America? Byl tam Paez (OK, menší konkurence asi), ale byl tam třeba Endrick… Možná proto, že na top fotbal ještě není připraven. A vyvolává to ve mně otázku, že prostě je to 50/50, jestli bude. Každopádně mě fascinuje, v dobrém, že toho tolik o něm víš. Je to hustý a jsou to velmi cenné informace předznamenající, že by mohl mít nakročeno dobře. Ale ruku na srdce, být to nový Neymar, já nevěřím ani za mák, že by ho Real neměl pošéfenýho už od 14.

Ale já to nechci brát jen na Estevaa. Chápu, že třeba v Akademii teď nemáme pravé křídlo na takové úrovni. Mě sere, že když tam někdo takový je, prodá se za čistý zisk a přivádí se varianta ne o nic lepší, ale účetně levnější. Např. mě napadá Gallagher - D-Hall, Maatsen - Veiga (přece nebude hrát zálohu, když tam máme už teď 8 hráčů), Hall - Ugochukwu/Lavia/Casadei/Santos, jakkoli ti poslední dva byli aspoň za fajn peníze. Celé je to prostě házení hrstí špaget na zeď, že se někdo chytí. Ale já to nemůžu nazvat “koncepcí”, jak o tom skrz insidery mluví sportovní ředitelé nebo zástupci vyššího vedení. Nebo zkrátka nevidím za tři rohy.
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2024 3:56 am    Předmět: ... Citovat

Estevao dostal poprvé pozvánku do reprezentačního Ačka - a pak to v lize oslavil 2+2, kdy mu ten hattrick spoluhráč lehce "ukradl" Very Happy

Každopádně v tom zápase byl prakticky u všeho a přestože o tom vím celkem hovno, tak mi přijde, že si v Brazílii celkem solidně buduje postavení hráče, od kterého chcete ty věci vidět už teď a ne až za pár let. V Evropě bude ten tlak větší především v kontextu té obrovské konkurence a kvality, ale po mentální stránce podle mě už teď dostane pořádné lekce a výzvy.

dixks

3900.0 points

PříspěvekZaslal: ne srpen 25, 2024 10:35 am    Předmět: Citovat

Velmi dobře. Chtě nechtě, podle toho, jaké promo se mu dělá, musí už teď ve svém věku ukazovat zápas co zápas, že je hoden titulku “generační talent”.
Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: st září 11, 2024 12:17 pm    Předmět: Citovat

DDF na hostování do Řecka, opce 20 mega.

U všech hráčů na hostování máme nastavené celkem brutální opce, které podle mého téměř nikdo neaktivuje a pokud ano, tak protože ten hráč se dostal na úroveň, kde má ještě vyšší cenovku než jsme dali do opce a ti hráči se nám budou vracet.
ondrej

6944.0 points

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2024 8:09 am    Předmět: Citovat

Deal off. DDF do Řecka nejde. Chelsea pro něj prý hledá jiné řešení. Moc trhů už otevřených není.
Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2024 9:21 am    Předmět: Citovat

ondrej napsal:
Deal off. DDF do Řecka nejde. Chelsea pro něj prý hledá jiné řešení. Moc trhů už otevřených není.

Slyšel jsem, že zájem má CBS (Chelsea Bomb Squad).
Alex

7050.0 points

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2024 9:23 am    Předmět: Citovat

https://www.nytimes.com/athletic/5762648/2024/09/13/kepa-chelsea-bournemouth-loan/

Článek jak je to s Kepou. Evidentně umíme být hodně kreativní a hledat řešení, když se chce na všech stranách.

Roční prodloužení smlouvy tu bylo kritizované, ale stačilo si počkat a dává smysl. Kepa má svou budoucnost maximálně pod kontrolou a my zároveň neodepíšeme ztrátu. Jde s platem dolů, který bychom mu museli jinak vyplácet a byli letošní sezonu klidně -10 milionů liber pro FFP. Takhle jsme na 0, protože vše co zbylo platí Bournemouth. Podle poplatku za hostování zbývá už jen amortizace přestupu.

Příští rok je tam výstupní klazule 5 milionů liber, kterou za to dřevo zaplatí snad už kdokoliv. To je přesně částka, která bude zbývat doplatit FFS za jeho přestup.

Jen nevím, jestli je výhodou, že proti nám nemůže nastoupit Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2024 11:02 am    Předmět: Citovat

Já to vidím spíš tak, že jsme tak neschopní, že ho nedokážeme prodat ani za 5 mega teď, i když jde s platem dolů. Very Happy Vyšlo by to v rámci FFP úplně stejně jako prodloužení smlouvy a byli bychom s ním hotoví (zbývá 10 mega amortizace, prodat za 5).

Takhle se vrátí za rok a máme jistotu, že nedostaneme více než 5 mega, takže tam nekouká prakticky žádné pozitivum oproti prodeji za 5 mega. Klidně to mohlo být i nastaveno jako 3+2 mega v lehkých bonusech, které budou dosažitelné už letos (starty, čistá konta, udržení v lize).

Jedinou otázku vidím v tom, zda Kepa byl ochotný jít permanentně někam. Je možné, že čeká na větší klub a chce ten rok v Bournemouthu aby si zlepšil jméno po Realu.

Místo abychom za rok začínali s čistým štítem, tak budeme opět řešit hostovačky a prodeje X hráčů, kterých jsme se chtěli zbavit už letos a ten tým který to má na starosti připravit tím bude zahlcený řešením situaci hráčů jako Kepa, Petro, Slonina, DDF, Sterling, Chalobah, Broja, Chilwell a nejspíš i dalších pár hráčů současného ačka místo aby řešil věci, které budou akutní příští rok.

Letos se z těch cca 15(?) nechtěných podařilo permanentně vyřešit akorát Lukaka, Gallaghera, angela a Moreiry. Zbytek se nám bude vracet.
Alex

7050.0 points

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2024 12:38 pm    Předmět: Citovat

Talker napsal:

Chápu, že jsi extrémně zaujatý a vše tě kolem vedení sere. Taky mě toho hodně sere. Když ale vidím dobré řešení, které se povede, tak se snažím ho zhodnotit izolovaně od všeho marasmu.

Ty máš asi pocit že Kepa je součástí mastermindu a nové vedení jej nedokázalo realizovat. Není. Kepa je hodně těžký přívěsek minulého vedení, který je stále nejdražším brankářem planety a jeden z nejlépe placených hráčů týmu. My bychom ho dokázali za 5 milionů liber prodat, ale on nemá nutnost to přijmout a jít s platem dolů. Bournemouth nám hodil záchranné lano v tom, že jej chce trenér a Kepa tomu věří. Kamkoliv jinam bychom dopláceli půlku platu a ještě byli škodní na FFP.

Nám tady upřímně může být úplně fuk, že má smlouvu o rok delší. Nikdo s ním nepočítá. Naštěstí, protože tu padalo ať to s ním jdeme znovu zkusit. Za rok už bude v pozici, kdy trucovat bez odchodu by byla ztráta času a peněz jeho samotného. Co má nyní, mu dá každý druhý klub. A těch 5 milionů liber taky zaplatí.

Příští rok to nebude žádné těžké vyjednávání. To si vyjedná agent s Kepou a klub jen podepíše. Fakt nechápu, co v tom vidíš za složitosti.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2024 2:37 pm    Předmět: Citovat

Když se jedná o jednoho hráče, tak tam žádná složitost není, s tím souhlasím.

Problém je, že příští rok budeme řešit 10 hráčů, kterých jsme se chtěli zbavit letos (a nezbavili se) a pravděpodobně i dalších, které odpálíme letos (můj tip je Nkunku, Disasi/Bads, Ugo atd).

Jinak souhlasím, že je to lepší, než ho mít na krku ještě rok nebo ho posílat na hostovačku a hradit plat. Bournemouth nám v tomhle na konci přestupáku vytrhl trn z paty (spollečně s Kepou).

Jak říkám, za mě byla možnost ho letos zkusit střelit, hned na začátku léta říct, že cenovka je 5 mega a pokud má někdo zájem, tak ať si přijde. Nakonec je to panic loan na konci přestupáku, což je lepší než nic, ale taky mi to nepřijde jako skvělý výsledek.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Chelsea FC - Informace Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 129, 130, 131
Strana 131 z 131

Přejdi na: