Obsah fóra Fórum o Chelsea FC Fórum o Chelsea FC
Forum.chelsea-fc.cz

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil    TipovačkaTipovačka   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
  HryHry   

Úvahy, postřehy a statistiky
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 34, 35, 36

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Chelsea FC - Informace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2024 5:06 pm    Předmět: Citovat

dixks napsal:

"S takovou myšlenkou je takto hromadná, stamilionová investice do mladých hráčů 16-20 let naprostá ruleta. Protože my se zaměřujeme jen na ty hráče "zajímavé" právě v tomto časovém okně a v tyto konkrétní dva kalendářní roky. Přístup našeho vedení takhle nikdy nefungoval a já nevěřím, že fungovat bude."

První větě snad rozumím správně - tam říkáš, že s mým přístupem je to hrozně rizikové a s tím souhlasím. Neumím říct procento, ale většina takových hráčů se v klubu nikdy dlouhodobě neuchytí.

Zbytek toho odstavce vůbec nechápu. Jestli narážíš na to, že se kupují hráči jedné věkové kategorie a zbytek se neřeší? Nechci ti nic vkládat do úst, ale opravdu tady nevím, co je tím myšleno.

Ten další odstavec asi netřeba komentovat. Tam se neshodujeme v ničem Very Happy Naštěstí tohle narozdíl od přístupu k Akademii není debata na roky, ale následující sezóna či dvě ukáže.

"Hráč Akademie musí být naprosto, naprosto výjimečný, aby dostal šanci v prvním týmu (James, Colwill)." ... Ano, přesně tak. S hráčem Akademie se může počítat jako s členem širšího kádru, ale pokud si v nějakém období víc vyhovuje mít za něj 20 míčů místo pozice 2-3 beka, tak je to na vedení a manažerovi, aby zvážili. A pak se skládají účty - koukneš jak ti prodaní jinde hrají a jak se klubu vede bez nich.

Opakuji, můj problém v té debatě je ten, že ty děláš obecné závěry za mě prostě brzo. Ale možná je to jen můj problém, že ty prostě jen popisuješ současnost, říkáš teze a vlastně se nebráníš za pět let je změnit a prostě pak říkat: "Majitelé s Akademií teď už pracují dobře, teď konečně mají ti kluci šanci ne jako před lety."

A ty si to budeš interpretovat tak, že to dělali špatně a pak se třeba polepšili. A já budu říkat, že to byl od začátku plán, že ten úvod byl ve znamení přestavby, ale nikdo se nebránil tomu, že se jim do budoucnu bude dávat prostor.

Takže se neshodneme nikdy Very Happy

Možná jen poslední ujasnění pozice. Pokud se povede debata, kdy mi někdo řekne, že Chalobah je kvalitativně lepší než ten, co přijde za něj, tak je to legitimní a zajímavá debata - kdy "je to odchovanec" prostě bude jeden z pádných argumentů, ale neuznávám to naopak. Neuznávám, že debatu o přístupu k mládíkům má rozhodovat subjektivní názorový spor.

Ano, teď řadu odchovanců využíváme (za mě ve prospěch klubu, ty máš jiný názor) jako zdroj financí. Můj názor je takový, že je to reakce na přestavbu, která je pro mě již do značné míry hotová (ty říkáš, že jsme zase prakticky na začátku procesu) a jsem toho názoru, že pokud investuješ do kvalitního personálu a dobré datové analytiky, tak je současný lov talentů po světě defacto jediný způsob, jak v budoucnu držet krok s elitními velkokluby.

Tammy Abraham - I´m over the Moon!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: ne září 29, 2024 8:51 am    Předmět: ... Citovat

Když člověk vidí ta čísla Colea Palmera a uvědomí si, že u nás hraje sezónu a kousek a to ještě v době, kdy snad můžeme říct, že ten tým má na to být silnější ... tak to bere dech.

Já tam pořád cítil takový ten "one season wonder" efekt, kdy se nějak blbě věří tomu, že ten kluk tohle dokáže dělat pravidelně.

A Palmer je hrozný atyp Very Happy On má techniku a z těch ex-hráčů Chelsea se nebojí připodobnit k Edenovi s tím, že chce bavit - ale Eden byl malý, velká prdel a kouzelník. Palmer má snad 190 cm, hubený, ta elegance tam je, ale stejně člověka občas napadá, jestli to tak chtěl nebo to byla náhoda Very Happy

Na druhou stranu jsou si hodně podobní v tom, že je baví fotbal, rádi jsou na hřišti a nejsou v křeči. Takže oba mají takovou tu "cold" auru, která je ale vždy "něco za něco" - oni tým táhnou herně, ale nemají to, co má za mě třeba Mason Mount, který už v hrozně mladém věku uměl být leader.

Ale jedno Palmera naprosto odlišuje od Hazarda a to je ta jeho "nenažranost" já jsem totiž naprosto přesvědčený, že když tan zápas včera skončil, tak byl Cole frustrovaný. Možná to trvalo jen pár nádechů a výdechů, ale byl nasraný - chtěl dát víc gólů, chtěl aby spoluhráči využili jeho nahrávky, chtěl přepsat rekordy..

Je to už jen moje adhoc konstrukce. Ale Eden měl za svůj vzor Zidana, který byl mistr elegance a technika, kdy nepotřeboval kolikrát vůbec dát gól, aby byl jednoznačný hráč zápasu. To Palmer má za svůj vzor Rooneyho, který rozhodně nehrotil nikdy životosprávu, nikdy to nebyl vzorný borec na tréninku, ale kurevsky ho bavilo dávat góly a proto byl tam, kde byl (a taky je tam, kde je Very Happy ).

Takže namixujte mi toho Hazarda s Rooneym a skoro mi to zní jako splněný sen.

Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: ne září 29, 2024 9:33 am    Předmět: Citovat

Tak Hazard byl za mě hráč s naprosto neskutečným talentem, který využíval k tomu, aby se fotbalem živil, ale podle mého ho tak trošku "promrhal", protože nebyl úplně profesionál. On mít work ethics na úrovni těch s menším talentem, tak může být považovaný za jednoho z nejlepších hráčů historie a konkurovat Messimu a Ronaldovi. Přitom se dá řadit k nejlepším hráčům naší historie a jednomu z nejlepších hráčů té dekády v PL. On prostě věděl, že ty hráče obejde, ať se děje co se děje, takže nemusel úplně hledat prostor aby byl v co nejlepší pozici.

Palmer tenhle dribling nemá, nemá to zrychlení, nemá ten "přirozený talent", takže musí hrát chytřeji, musí řešit prostor, musí mít přehled. K tomu mi přijde, že má ten hlad, chce být nejlepší verzí sama sebe.

Mně Palmer z tohoto důvodu (přehled, technika, přímočarost) připomíná mladého KdB ale s tím rozdílem, že Palmer se do základu dostal okamžitě, nikdo to tam netáhl, tak to vzal na sebe a okamžitě jede bomby co se týče vstřelených golů. To KdB nikde nemusel, vždycky tam byl funkční systém a on do něj zapadl skvěle.

Přijde mi, že by Palmer mohl "vyrůst" do té role advanced CM jako KdB eventuálně. Oni všichni mluví o golech, ale tahle role, kterou hraje KdB je podceňovaná a těch hráčů, kteří tohle umí a jsou u toho neskutečně produktivní je strašně málo, kdežto těch golových křídel/podhrotů je oproti tomu hodně. Nebudu se zlobit, když z něj bude tohle golové křídlo/podhrot, ale myslím, že by mu ta role slušela.
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: ne září 29, 2024 10:25 am    Předmět: ... Citovat

Já částečně souhlasím, ale přemýšlel jsem nad tím xkrát a já si myslím, že tohle už je na úrovní charakterového rysu a podle mě je možné měnit fotbalistu - dávat ho na různé posty, měnit mu úkoly na hřišti, upravovat mu stravu či tréninkový plán atd. Ale nikdy nedokážeš měnit osobnost - to se děje při osobních tragédiích, ale málokdy tě k tomu donutí hezký život a "pouhá vidina zlepšení".

Já jsem několikrát slyšel debatu, jak je nepochopitelné, že Argentinec nebo Kolumbijec se dokáží do krve pohádat na tréninku o to, kdo měl vhazovat a jak je možné, že si Brazilec jede svoje "joga bonito" i ve chvíli, kdy tým prohrává. A někdo říká, že správný trénink je dokáže dostat na tu správnou cestu - někdo jiný zase říká, že je to v nich a když to někdo silou změní, tak v nich zabije to zaujetí pro hru.

Ono se z Hazarda klidně mohl stát průměrák, kdyby mu někdo ten fotbal otrávil tím, že mu z toho udělal zaměstnání, které obnáší i běhání kolem kuželů na tréninku.

Tohle je hrozně citlivá věc, kdy jsem opravdu toho názoru, že fotbal (a asi stejně jako všechno ostatní) je primárně o hlavě. Hazard sám říká, že když viděl Gaela Kakutu na tréninku, tak jen kroutil hlavou, že něco takového ještě nikdy předtím neviděl.

Eden si čas v Chelsea užil, naštěstí pro všechny tam byla správná chemie, i když se střídali manažeři, všichni vždycky pochopili, že ho prostě musí udržet ve šťastném módu. Podle mě Mourinho z něj chtěl udělat lepšího hráče, ale stejně jako další pochopil.. nás fanoušky to bude asi vždy frustrovat, protože představa, že Eden bude mít pracovitost řekněme Cristiana Ronalda, je vzrušující a většina rekordů v klubu by teď byla přepsaná. Ale když si člověk uvědomí, kde všude se mohou po cestě ty kariéry posrat, tak buďme rádi, co jsme dostali Very Happy

Však od příští sezóny tady bude další velká výzva v podobě Estevaa. A do toho Paez, který zase bude mít tu svou pozici specifičtější a složitou zase z jiného důvodu. Ale z pohledu fanouška mě tohle baví (dokud to nedopadne špatně).

Já vím, že tady velká část z Vás nadává na klub a někdy mezi řádky tak trochu haníte ty mladé hráče, které klub koupil. Ale pro mě jsou Gallagher, Gilmour či Andrey Santos na stejné lodi. Podporuju tu jejich cestu u nás, zajímá mě to sledovat. U Gallaghera prostě příběh blonďatého prince z Cobhamu, který měl problémy se srdcem a o to větší srdcař z něj byl. Běhavá mašina. Billy Gilmour, kluk ze Skotska, s přízvukem, kterého nikdo nerozuměl, vyrůstal na intru v Cobhamu a musel porážet handicap vzrůstu, ale obrovský talent, který teď diktuje temtpo v Neapoli. Santos zase jeden z prominentních talentů z Brazílie, kde mu kariéra roste hezky podle plánů a do tří let se viděl v základní sestavě Realu Madrid. A najednou je v Anglii, hostuje, nedostává minuty a přichází první problémy v ráji. A je vzrušující sledovat, zda ho tohle položí, hodí vinu na klub a vytrucuje si odchod na adresu, kde bude méně konkurence nebo zatne zuby a ukáže ten talent v evropské konkurenci - a myslím, že výkony ve Francii napovídají, jakou si zvolil cestu.

A tohle kolečko talentů nikdy neskončí, vždy tedy ti hráči dojdou do bodu, kdy se rozhoduje, zda zůstanou či nikoliv. A já, protože fandím všem, pak nemám problém říct, že ten a ten už má z klubu odejít. Konec konců odešla mi takhle drtivá většina těch, co jsem měl rád a sledoval je prakticky od jejich začátků u nás - a s odstupem času pak člověk pochopí, že Chelsea už je tak velký klub, že je normální, že ti tady za dekádu zůstane 1-2 hráči, tak to ve velkých klubech je. Není to neúspěch, je to naopak úžasné, že vidíš, že prodáváš Gallaghera a i přesto, že prodáváš takového borce, tak klub jako takový netratí.

Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: ne září 29, 2024 10:42 am    Předmět: Citovat

Jo, s tím souhlasím. To bylo Hazardovo nastavení. Ten hlad buď máš nebo nemáš, to nenaučíš hráče.

Jak říkám, je to jeden z nejlepších hráčů dekády v PL, dostali jsme z něj to, co se dalo. Mohlo toho být mnohem více, ale i tak jeden z nejlepších nákupů, co jsme kdy udělali a jeden z nejlepších hráčů historie CFC. Je škoda, že se k němu nepřidal KdB, který přišel prakticky stejně a zatímco Hazard prakticky 5 let zpátky ukončil kariéru (i díky zraněním), tak KdB stále vládne.

Mě spíš než hráči serou určité kroky vedení. To omlazení a přestavbu kádru tu podporuju od začátku, dlouho jsem říkal, že se má ten kádr překopat (prakticky od dob Lamparda) a jsem rád, že se to stalo. Spoustě těch hráčů věřím. Třeba i těm, kterým tu nevěří jiní - třeba Sanchezovi, že ty hrubky vymýtí časem nebo Mudrykovi, že se z něj stane špičkový hráč (bohužel ne u nás).

Na tu zmíněnou trojici se těším, z nějakého důvodu nejvíce na Paeze pocitově.
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: ne září 29, 2024 11:25 am    Předmět: Citovat

Talker napsal:

Paez teď zřejmě na čas přišel o pozici v základní sestavě a Estevao si podělal hamstring, takže je teď chvilku klid od těch oslavných zpráv po každém kole.

A já jsem na tom možná stejně a ten Paez je můj nejoblíbenější z těch tří aktuálně, ale to nemá žádné opodstatnění Wink

Vedení není dokonalé, to asi víme všichni, je fér, že každý dává po svém váhu něčemu jinému a každý má právo na svůj názor. Já jen nemám rád, když se to v emocích žene ad absurdum. Smáli se Boehlymu, že neví v kolika hráčích se hraje fotbal. Klopp roztleskával výsměch Amíkům, že chtějí zavádět nějaké nesmyslné All-Star zápasy (okamžitě bych pro to hlasoval) a pak se přidaly nějaké pohádky o absurdně nafouknutém týmu, který neumí přestat nakupovat.

Když budu chtít, tak tuhle prasárnu ti udělám na každý tým z Premier League - napočítat k Ačku hráče z U18 a U21 a přidat si tam i ty, co jsou na přestupové listině, to jsou podrazy, kterým ten klub (protože srát na vedení, to si většinu času jede svůj byznys) musel čelit a museli tomu výsměchu čelit i fanoušci toho klubu. Jsem rád, že už se to uklidňuje a víc se řeší realné dění na hřišti než tyhle pohádky.

Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: ne září 29, 2024 12:11 pm    Předmět: Citovat

FairCop napsal:
Talker napsal:

Když budu chtít, tak tuhle prasárnu ti udělám na každý tým z Premier League - napočítat k Ačku hráče z U18 a U21 a přidat si tam i ty, co jsou na přestupové listině, to jsou podrazy, kterým ten klub (protože srát na vedení, to si většinu času jede svůj byznys) musel čelit a museli tomu výsměchu čelit i fanoušci toho klubu. Jsem rád, že už se to uklidňuje a víc se řeší realné dění na hřišti než tyhle pohádky.

Pár hráčů tam bylo určitě navíc na tom seznamu, ale reálně jsme fakt měli extrémní množství hráčů a chtěli jsme vyštvat hráče ven, což za mě je stále přes čáru v tom množství.
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: ne září 29, 2024 12:45 pm    Předmět: Citovat

Talker napsal:

Pár hráčů tam bylo určitě navíc na tom seznamu, ale reálně jsme fakt měli extrémní množství hráčů a chtěli jsme vyštvat hráče ven, což za mě je stále přes čáru v tom množství.

Samozřejmě, že jsme měli extrémní množství hráčů, ale ty buď můžeš dělat tu otravnou věc, že to dáváš do kontextu a vysvětlovat, že ten důvod není jeden (tedy zešílení amerických majitelů, kteří ničemu nerozumí), ale že je to kombinace řady faktorů (Kepu ani Lukaka současní majitelé nekoupili, zároveň bylo jasné, že za Chelsea hrát nebudou, k tomu takový Kellyman či Guiu, kdyby jsi chtěl, tak je tam nikdy nenapočítáš, protože jsou to hráči pro budoucnost, stejně jako Washington - ale protože Chelsea měla PODSTAV, opakuji PODSTAV, tak tyhle kluky brala na tu přípravu a najednou je tam počítali ... a do toho můj táta řekne: "Já je vůbec neznám, to si nezapamatuju." Tak jsem mu řekl, že to je v pohodě, že tihle letos hrát Premier League za Chelsea nebudou a on se mě ptal, proč je teda zmiňují. On ten Arsenal či United taky mají hromadu hráčů věkově 18-23, co mají a napočítává jim je někdo do velikosti kádru?).

Pak k tomu přidej, že dlouhodobě bojujeme se zraněními - dáš ruku do ohně , že bude Nkunku v pohodě? Ne?! Tak to nám zůstává v týmu jediný hroťák - počkej, tak máme extrémně nafouknutý kádr, ale jediného hrotáka? Atd. atd.

A pak se sejdou moudří mužové ve studiu, řeknou, že zápasů bude letos rekordní množství, že bude na konci sezony nově MS klubů a co s tím - tak moderátor řekne: "Musejí kluby rozšířit kádr!" A Poborák se jen usměje a řekne, že je to nesmysl, že stejně budou hrát pořád ti stejní. Tak jo, pokud někdo uvažuje tímto stylem, tak fair enough, jen se obávám, že takto debilní názor většina lidí ve velkých klubech nemá a chápou, že se doba mění - a btw, měnila se vždycky, vždyť si vzpomen, když si začal sledovat Premier League, tak člověk sotva znal lidi z lavičky. Ty kádry byly užší, méně se střídalo .. doba je fakt jiná.

Tím neříkám, že tohle nebyl problém Chelsea, ale říkám, že se absurdně nafoukl, protože po tom byla poptávka. Stejně jako je poptávka říkat: "vyštvat" hráče z týmu. Máme tady hromadu fanoušků Sparty, ti mají zkušenosti s tím, jak jejich klub vyháněl legendy... pořád mi Galalgher a Chilly přijdou víc Modří, než byl třeba Poborák, když se s ním Sparta rozešla přes SMS nebo zloděj Řepka atd. Nebo jak roky mluvil o vedení Sparty Blažek? Myslím si, že je třeba rozlišovat chladný kalkul těch, co mají klub na starosti a prasečí jednání s hráči, kteří ten klub pomáhali někam dostat.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Chelsea FC - Informace Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 34, 35, 36
Strana 36 z 36

Přejdi na: