Obsah fóra Fórum o Chelsea FC Fórum o Chelsea FC
Forum.chelsea-fc.cz

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil    TipovačkaTipovačka   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
  HryHry   

Ofenziva 2021/22
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Chelsea FC - Diskuze
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dixks

3900.0 points

PříspěvekZaslal: po květen 31, 2021 3:01 pm    Předmět: Citovat

steiner napsal:
Já obecně také mám ten názor, že Lukaku byl vždy spíše hráčem pro ty menší zápasy, nicméně bych řekl, že to je aktuálně náš problém. Že naopak potřebujeme někoho, kdo bude umět zahrát ne primárně proti MC, ale proti těm WBA, CP, Burnley, apod.

V tom máš asi pravdu. Já ale tu naši impotenci vidím především v tom, že proti podobným soupeřům, hlavně když to zavřou, vlastně nevíme, co hrát. A ty mechanismy tam nejsou. Za mě logicky Tuchel doteď pracoval především na defenzivní stránce hry, kterou bylo třeba stabilizovat. A předpokládám, že teď se zaměří i na tu ofenzivní část. Podle mě ta situace není taková, jako to staví mnoho jiných fanoušků, tedy když nekoupíme top strikera, tak celá další sezóna bude průser.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu  
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: po květen 31, 2021 4:15 pm    Předmět: ... Citovat

Já si nemyslím, že by ten tým nevěděl, co má proti zalezlému soupeři hrát, ale myslím si, že tam nemáme hráče, kteří by dokázali vyhrát 5ze4 takových duelů. My je totiž zvládneme, v té sezóně budeme hodně vysoko, ale nedáme kvůli tomu titul..

A nemá podle mě smysl se koukat jen na tu ofenzivní trojku. Kolik asistencí a průnikových přihrávek má Kante? Kolik Jorginho a Kovačič? A zároveň je prostě pravda, že potřebuješ někoho, kdo se ve vápně cítí komfortně. Kdo udělá to, co udělal Benzema proti nám nebo Giroud proti Atléticu.

Zároveň statistiky říkají, že my ty šance máme, ale neuvěřitelně těmi šancemi pohrdáme. Teď máme samozřejmě hlavy v oblacích, ale vlastně ani nepotřebuji moc debatovat nad tím, zda dokážeme zlepšit náš taktický plán, zda dokážeme změnit mechanismy, abychom fungovali lépe ... když pak Werner zakončuje v 16ce tak, jak zakončuje a ruku na srdce, podobnou kritiku nemůžu na Pulišiče aplikovat hlavně proto, že on se ani tak často do šancí nedostává, takže si sice můžu namlouvat, že kdyby tam byl on, tak už je to branka ... ale on tam většinou nebyl. A Havertz ty vyloženě dobré zápasy taky počítá na prstech .. no, možná dvou rukou, ale sezóna obsahovala šedesát zápasů.

Tuchel má tedy za úkol rozpoznat, co jsou věci, které lze vyřešit prací se současným materiálem a které jsou defacto mimo schopnosti našeho kádru. Podobně jako se smějeme Guardiolovi, že ta jeho sestava ve finále nám dala šanci uspět s našim fotbalem, tak si musíme říct, že naše sestavy většinou dávají prostor těm betonářským klubům, aby mohly úspěšně aplikovat jejich fotbal na nás - jen s tím rozdílem, že Guardiola se k tomu rozhodl dobrovolně, kdežto Tuchel těžko může něco zásadního vymýšlet, protože ho podle mě ta záloha velmi limituje. Podobně jako ho limituje absence čisté devítky, které by on sám věřil.

Tammy Abraham - I´m over the Moon!
Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: po květen 31, 2021 7:07 pm    Předmět: Citovat

Ono to bude znít jako absolutně hříšná myšlenka, ale podle mého by nám i prospělo, kdybychom pustili Kanteho. Zní to strašně divně po výkonech, kdy nám pomohl do finále LM a také ho vyhrát a být klíčovým hráčem, ale podle mého by to dávalo smysl podobně, jako prodej Hazarda. Překopat tu linii, nakoupit tam TOP talentované hráče.

Sice je blbá doba na prodeje, ale podle mého zrovna po těch TOP výkonech by nám někdo raketu za Kanteho byl ochotný dát.

Osobně bych pustil 2 z té trojice záložníků a přivedl kované DM (Rice) a k tomu kreativního záložníka, který by mohl hrát na CM (dříve se tu spekulovalo o Milinkovič-Savičovi?).
dixks

3900.0 points

PříspěvekZaslal: po květen 31, 2021 7:22 pm    Předmět: Citovat

FairCop:
Tyhle argumenty ale naprosto zabíjí fakt, že dvě čistokrevné devítky v týmu Tuchel hodil přes palubu. Jednu úplně a druhá se zuby nehty držela zábradlí.
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: po květen 31, 2021 7:49 pm    Předmět: Citovat

dixks napsal:
FairCop:
Tyhle argumenty ale naprosto zabíjí fakt, že dvě čistokrevné devítky v týmu Tuchel hodil přes palubu. Jednu úplně a druhá se zuby nehty držela zábradlí.

Ale nehodil je přes ni, protože by měl něco proti takovému typu útočníka (konec konců proto teď všechny zdroje reportují, že chceme právě takového hráče), ale protože těm, které měl k dispozici prostě nevěřil.

A zase se netvařme, že je to úplně nový postoj. Jasně, Giroud xkrát odehrál dobrý zápas, ale pro mě to byl vždycky spíš záložní plán a to, že se z něj stal za Lamparda několikrát útočník číslo jedna byla spíš naše smutná vizitka, než cokoliv jiného.

Abrahama rovněž řada lidí nevnímá jako útočníka pro TOP světový klub - proč to tak je nebo co si o tom myslím já teď neřeším.

A v kontextu toho všeho pak prostě volil pragmatické řešení, kdy hrál kluka, který sice nedokáže trefit ani stodolu, ale přinášel zase přínos jinak. A zase, můžeme to chválit, můžeme to kritizovat a jediné, co opravdu platí jsou výsledky na hřišti a díky té Ušaté trofeji si to Tuchel prostě obhájí.

Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: po květen 31, 2021 9:46 pm    Předmět: Citovat

FairCop napsal:

Abrahama rovněž řada lidí nevnímá jako útočníka pro TOP světový klub - proč to tak je nebo co si o tom myslím já teď neřeším.

S touhle myšlenkou mám problém zas já, protože téměř na každý post najdeme upgrade. Tammy možná není vnímán jako hráč pro TOP klub, a Werner tak vnímán byl, ale po roce absolutní nemohoucnosti je otázka, jestli by tak vnímán měl být. Ano, aklimatizace, první sezona a snad se zlepší. Na druhou stranu se dá podobně mluvit i u Tammyho - rok a půl ve velkém klubu, kdy musel permanentně bojovat o místo, jen prvního půl roku měl fakt jistou pozici.

Ono je celkem smutné, že trojice posil z Bundesligy dostávala šanci za šancí, pravidelně selhávala, jen málokdy podali špičkové výkony a stejně hráli, zatímco Tammy se nedostal ani na lavičku.

Já to beru tak, že Tuchel by nehrál hroťáka, pokud by to nebyla absolutní world class. Jeho rozhodnutí, dostalo nás k titulu nejlepších v Evropě.

Bude nás to stát Tammyho, ale co se dá dělat. Snad to bude výhodné i z dlouhodobého hlediska.
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: út červen 01, 2021 7:11 am    Předmět: Citovat

Talker napsal:
FairCop napsal:

S touhle myšlenkou mám problém zas já, protože téměř na každý post najdeme upgrade. Tammy možná není vnímán jako hráč pro TOP klub, a Werner tak vnímán byl, ale po roce absolutní nemohoucnosti je otázka, jestli by tak vnímán měl být. Ano, aklimatizace, první sezona a snad se zlepší. Na druhou stranu se dá podobně mluvit i u Tammyho - rok a půl ve velkém klubu, kdy musel permanentně bojovat o místo, jen prvního půl roku měl fakt jistou pozici.

Ono je celkem smutné, že trojice posil z Bundesligy dostávala šanci za šancí, pravidelně selhávala, jen málokdy podali špičkové výkony a stejně hráli, zatímco Tammy se nedostal ani na lavičku.

Já to beru tak, že Tuchel by nehrál hroťáka, pokud by to nebyla absolutní world class. Jeho rozhodnutí, dostalo nás k titulu nejlepších v Evropě.

Bude nás to stát Tammyho, ale co se dá dělat. Snad to bude výhodné i z dlouhodobého hlediska.

Ale já přeci neříkám, jestli je to dobře nebo špatně, jen říkám, že Tuchel se nějak rozhodl a že vnímá možnost zlepšení primárně třeba na tomto postu není úplně od věci, protože na to narážejí i jiní.

Ale opravdu, nehodnotím, ani jsem to nepsal jako můj názor.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Chelsea FC - Diskuze Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Přejdi na: