Obsah fóra Fórum o Chelsea FC Fórum o Chelsea FC
Forum.chelsea-fc.cz

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil    TipovačkaTipovačka   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
  HryHry   

Úvahy, postřehy, statistiky...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 79, 80, 81  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Archiv - Chelsea FC
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Alex

7050.0 points

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 9:56 am    Předmět: Re: ... Citovat

FairCop napsal:

Kdo říká, že je napadali? Zahušťovali ten prostor, aby ti naši hráči neměli volnost pro svou typickou hru mezi líniemi. Bylo očividné, že je občas potřeba změnit rytmus, zatáhnout se hlouběji a z tama něco vymyslet*. To taky Mata udělal. Každopádně že měl Mikel moře prostoru a vůbec toho nedokázal využít, je prostě fakt a taky důvod proč jsme byli tak bezzubí. A docela by mě zajímala ta citace od Ramba, protože ten snad ještě s médii nemluvil (ač beru, že to je pravda, on totiž žádné DM není).

* zde http://www.zonalmarking.net/2013/04/02/chelsea-1-0-manchester-united-mata-pass/ podrobněji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Arbiter

10000.0 points

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 10:05 am    Předmět: Re: ... Citovat

Alex napsal:
A docela by mě zajímala ta citace od Ramba, protože ten snad ještě s médii nemluvil (ač beru, že to je pravda, on totiž žádné DM není).

To by mě taky zajímalo a taky je pravda, že on DM není. Přesto byl v defenzivní činnosti proti ManU lepší než Mikel.

A souhlasím s tím, že v tom zápase jsme měli ve středu hřiště spoustu místa, viz můj příspěvek na EF v cca 15. minutě:
citace:
Arbiter01.04.2013 13:45
máme ve středu hřiště místa plnou prdel, chtělo by to využít

FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 10:07 am    Předmět: ... Citovat

Sorry, mě ty taktické věci nic neříkají, jsem v tomto laik, takže sice díky za článek, ale u mě je to házení perel sviním.

Nebudu furt dokola opakovat starou pravdu, že existují lepší varianty, než je Mikel, ale rovněž ode mě nečekejte, že budu po každém nepovedeném zápase (kdy za něco stojí tak 2 hráči z 11ti) posílat Mikela do prdele, chtít jeho vyhazov a pak ho nepochválím za to, co se sice může zdát jako průměrné a jako něco, co mnozí udělají lépe, ale v současné době za to buďme rádi, samozřejmost takový výkon rozhodně není a to nemluvím jen o MIkelovi.

Já to tedy neberu jako krátkozrakou chválu, ale jako "B", když se často (podobně "krátkozrace") říká "A".

Jinak ani nevím, kde jsem to četl, ale snad to bylo i z oficiálů, kde jasně řekl, že má rád hraní vedle Mikela, kdy je takovým falešným druhým DM, což mu dává více prostoru.

Řekl to po jednom povedeném zápase, co spolu hráli, asi pochopitelně v emocích, ale myslím si, že ti dva si opravdu sedí a jako jedna z variant pro specifická utkání ti dva dávají smysl.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Alex

7050.0 points

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 11:46 am    Předmět: Citovat

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2310369/Juan-Mata-played-117-games-break-August-2011.html

117 zápasů v kuse, bez nějaké delší přestávky (max týden) a bez zranění pro Juana Matu. Fakt není divu, že jeho výkony jsou jako na houpačce a těžko ho nějak hodnotit.
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 12:08 pm    Předmět: ... Citovat

I když je tahle sezóna pojebaná, tak věřím, že z ní budeme nakonec těžit -

1. odešel RDM a Abramovič si tedy zase mohl prosadit svou vůli, ale INTERIM nezafungoval (tak jako většinou ano) a tak jsou snad ruská očíčka víc otevřená, protože tuhle sezónu si pokazil on sám.

2. Sehrávají se hráči, na kterých to bude v následujících letech stát. Luiz - Oscar - Mata - Hazard. A nejde jen o sehrávání, co se týče porozumění si na hřišti, ale například Oscar vživotě takový fyizcký záhul nedostal - vždyť za jeden rok toho nahraje jako za dva! A to je jenom dobře, už vidí o čem PL je.

3. Hráči na hostováních působí úžasně a jsou skvělou alternativou a budoucností. Loni se to zdálo velmi pochmurné, protože anglický Xavi (McEachran) najednou ve Swansea nestačil na konkurenci. Drahý Belgičan seděl v Chelsea a spekulovaný KDB? Ten hrál v lize, kterou jsme mnohdy směle přirovnávali ke Gambáč lize.

Nyní máme kluka, který překonává historické tabulky, co se týče teenagerů - navíc nedal penaltu, teď mu manažer nevěřil proti Arsenalu na základ a v závěru toho zápasu zazdil velkou šanci.

Tahle tabulka jasně ukazuje, že ten kluk nestojí na místě

Kevin je úžasný v prestižní lize a nyní po něm touží i Dortmund. Courtois je - no comment.

A spousta dalších hráčů se minimálně "bude dobře prodávat".

4. Pokud chybovalo vedení v tom, že nechalo kádr příliš úzký, tak to teď sledují v přímém přenosu a jejich vysněný Interim jim to co tiskovku rád připomíná - tohle je pro ně bolestivá, ale dobrá zkušenost.

5. Klub dělá jeden z nejrazantnějších kroků, co pamatuju, co se týče "omlazení" - Schürrle (22) a divil bych se, kdyby zůstalo u jednoho mladého hráče. Ale především si tým zvyká na to, že některé opory už holt nejsou "nedotknutelné". Zkušenosti tým potřebuje a proto chci oba zmíněné pro příští rok (u JTho minimálně) stále v týmu, ale pokud se bavím o tom vnímání fans, tak se udělal první krok. Až tady bude pořádný manažer, program bude volnější, tak si nemyslím, že JT nebo Lamps nebudou zvládat sem tam nějaký ten duel - a mezitím můžou kladně působit na tým, protože to je věc, která je k nezaplacení.

Tammy Abraham - I´m over the Moon!
Strike

10000.0 points

PříspěvekZaslal: so duben 20, 2013 4:54 pm    Předmět: Citovat

Nevím kam to dát, ale dneska sleduju Beňata Etxebarríu poprvé v akci. Sice je teprve za náma jen první poločas, ale z toho co jsem viděl jsem si všimnul pár detailů, které bych chtěl tady napsat.

+ typický CM, kterého potřebujeme na post vedle DM do toho double-pivotu
+ nehraje připosraně...když může dává přihrávky dopředu
+ nedělají mu problémy centry na větší vzdálenost - Lampard nebo Scholes to asi nebude, ale špatný v tom rozhodně není
+ technický zdatný hráč, umí se s míčem ladně otáčet, vybírat si vhodné spoluhráče na přihrávky, někdy vypadá, jako by měl ten míč přilepený u nohy

- postava = prostě další prcek...je škoda, že jsem jej dneska neviděl v nějakých tvrdších osobních soubojích, abych zjistil, zda by fyzicky v PL obstál

Každopádně jak píšu, viděl jsem jej zatím jen 45 minut a druhý poločas asi neuvidím, ale zkuste se někdo na něj ve zbytku sezóny zaměřit, vypadá zajímavě.
Gas Miers

10000.0 points

PříspěvekZaslal: po duben 22, 2013 7:34 pm    Předmět: Citovat

Tento rok sme v 80+ prišli o 2b. (Swansea- 88´) + 3b. (Reading - 87´, 90´) + 1b. (Newcastle - 90´) + 2b. (Liverpool - 97´) = 8 bodov /+ 3 body, čo sme vyhrávali 2:0 so Southamptonom - to je 11 bodov sme stratili totálne zbytočne!/

Mohli sme mať v pohode 70/73 bodov...

Pre zaujímavosť - pod RdM bola len Swansea. Ďalšie 3/4 boli pod RB.
blade115

10000.0 points

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2013 2:38 pm    Předmět: Citovat

Alex

7050.0 points

PříspěvekZaslal: so duben 27, 2013 6:07 pm    Předmět: Citovat

Pamatuju si ten komentář jako bych ho psal dnes (bohužel ho nemůžu dohledat), kdy jsem tady vypisoval bilanci Sturridge jako útočníka. Že v pohárech pod CA, v Boltonu a i když tam nastoupil jednou pod AVB, tak že měl dohromady jednu z nejlepších bilancí na světě. Však jsem mu tehdy věřil, že s Torresem to bude ideální dvojice. Velká škoda, že mu RDM za celý rok nebyl schopný dat na hrotu jedinou pořádnou šanci a cpal ho do 4-2-3-1 na křídlo, kde musí bránit.

V Liverpoolu to dokazuje, když má nyní na gól 115 minut, a to občas hroťáka ani nehraje. Velká škoda.
M0rb1D4S

10000.0 points

PříspěvekZaslal: so duben 27, 2013 6:12 pm    Předmět: Citovat

Alex napsal:
Pamatuju si ten komentář jako bych ho psal dnes (bohužel ho nemůžu dohledat), kdy jsem tady vypisoval bilanci Sturridge jako útočníka. Že v pohárech pod CA, v Boltonu a i když tam nastoupil jednou pod AVB, tak že měl dohromady jednu z nejlepších bilancí na světě. Však jsem mu tehdy věřil, že s Torresem to bude ideální dvojice. Velká škoda, že mu RDM za celý rok nebyl schopný dat na hrotu jedinou pořádnou šanci a cpal ho do 4-2-3-1 na křídlo, kde musí bránit.

V Liverpoolu to dokazuje, když má nyní na gól 115 minut, a to občas hroťáka ani nehraje. Velká škoda.

Lukaku potřebuje na gol 121,9 minut, což je na 19 letého kluka hodně sympatické.

Mimochodem sleduje teď někdo Atlético - Real? Falcao po 5 minutách branka, ale o to mi teď nejde. Mě příjde, že Mourinho už má celý Real na háku. Normálně by za stavu 1:0 burcoval tým, ale teď jenom klidně stojí, či sedí a baví se s Kraonkem.
ondrej

6944.0 points

PříspěvekZaslal: so duben 27, 2013 6:18 pm    Předmět: Citovat

Jenom pro srovnání – Sturridge dal v Liverpoolu v PL stejně gólů jako Torres za celou sezonu.
Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: ne duben 28, 2013 8:29 am    Předmět: Citovat

terry napsal:
Jenom pro srovnání – Sturridge dal v Liverpoolu v PL stejně gólů jako Torres za celou sezonu.

Tak ze to bude Sturridgeovi padat, to snad cekal kazdy Smile Ten parchant proste umi Very Happy

Je to skoda, mohli jsme mit pristi rok hodne vyrovnanou trojici Studge-Demba-Lukaku... Ktera by byla idealni.
Alex

7050.0 points

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 7:36 pm    Předmět: Citovat

O odchod De Bruyneho bych se přestal bát. Pravděpodobně jakékoliv námluvy byly utnuty už v zárodku a Dortmund jde místo toho po Eriksenovi z Ajaxu. Dneska to F. de Boer potvrdil pro holandské média, že tam je asi 80% šance. Takže pravděpodobně půjde hostovat do Leverkusenu jako součást Schürrleho, jehož potvrzení bych očekával velmi brzy (když máme pojištěnou LM a vývoj u KDB).
vitasrp

9697.0 points

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2013 9:35 pm    Předmět: Citovat

Výborný článek o našem klubu a absenci identity - s drtivou většinou se ztotožňuji.

http://espnfc.com/blog/_/name/tacticsandanalysis/id/1300/chelsea-pay-the-price-for-lack-of-style?cc=5739
Alex

7050.0 points

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2013 1:12 pm    Předmět: Citovat

vitasrp napsal:
Výborný článek o našem klubu a absenci identity - s drtivou většinou se ztotožňuji.

http://espnfc.com/blog/_/name/tacticsandanalysis/id/1300/chelsea-pay-the-price-for-lack-of-style?cc=5739

Já s tím nesouhlasím.. ještě dle mě nenastala chvíle, kdy by bylo ku prospěchu uvažovat o podobných otázkách. Stále jsme uprostřed přerodu a ani to popsat nejde. Jak taky, když hraje Mazacar a pak Cole, Ivanovič, Terry, Luiz, Mikel a třeba Ramires? K tomu jakákoliv změna v ofenzivní trojce naklání tým zpět k silovému pojetí (beru dobu RDM, kdy nehrál Azpi a třeba Romeu).

Dokonce si myslím, že začít mluvit o nějakém novém stylu byla chyba. RDM si tím úplně zavřel cestu k fotbalu, který na začátku sezony tak perfektně fungoval a se kterým bychom byli schopni určité zápasy zvládat líp. Najednou ale nebyla cesta zpět. Benitéz o tom nemluví, nemá svázané ruce a zápas od zápasu se zlepšujeme.

Ono dejte mi manažera, který příští rok ušije sestavu na míru hráčům, který bude mít schopné sestavy a střídání a budu spokojen. Pokud se dobře nakoupí, ti hráči se zapracují, poladí se ještě některé problémy, tak můžeme přemýšlet o nějakém stylu. Pak je to totiž otázka několika měsíců, protože vše bude připravené a stačí to pošolichat na trénincích. My jsme se ocitli v situaci, kdy k dokončení byli potřeba další hráči, a to zrovna skončilo přestupní období.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Archiv - Chelsea FC Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 79, 80, 81  Další
Strana 80 z 81

Přejdi na: