Obsah fóra Fórum o Chelsea FC Fórum o Chelsea FC
Forum.chelsea-fc.cz

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil    TipovačkaTipovačka   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
  HryHry   

Nový kouč/manažer od sezony 2013/14
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Archiv - Chelsea FC
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Alex

7050.0 points

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 11:07 am    Předmět: Nový kouč/manažer od sezony 2013/14 Citovat

Pomalu se nám blíží léto a tedy nový kouč/manažer. Snad budeme mít jasno co nejdřív, nejlépe už začátkem června. Než k tomu ale dojde, rád bych znal vaše odpovědi na několik jednoduchých otázek.

1. Koho si přejete za nového kouče? Chci jedno klidně nereálné jméno (úplně ideální kandidát) a jedno reálné, tedy člověk který pravděpodobně bude v létě měnit působiště. Klidně můžete i víc, pokud u nich máte podobné preference.

2. Mourinho - ano nebo ne? Jak moc? I s případnou kontrolou nad přestupy a personálem?

3. Je mezi těmi, o kterých se v souvislosti s Chelsea spekuluje, někdo, koho byste tu nechtěli? A proč?

4. Jaké jsou vaše minimální očekávání, když přijdou třeba 2 hotoví hráči? A jaké, když budeme nakupovat podobně jako loni?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
M0rb1D4S

10000.0 points

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 11:20 am    Předmět: Re: Nový kouč/manažer od sezony 2013/14 Citovat

Alex napsal:
Pomalu se nám blíží léto a tedy nový kouč/manažer. Snad budeme mít jasno co nejdřív, nejlépe už začátkem června. Než k tomu ale dojde, rád bych znal vaše odpovědi na několik jednoduchých otázek.

1. Koho si přejete za nového kouče? Chci jedno klidně nereálné jméno (úplně ideální kandidát) a jedno reálné, tedy člověk který pravděpodobně bude v létě měnit působiště. Klidně můžete i víc, pokud u nich máte podobné preference.

2. Mourinho - ano nebo ne? Jak moc? I s případnou kontrolou nad přestupy a personálem?

3. Je mezi těmi, o kterých se v souvislosti s Chelsea spekuluje, někdo, koho byste tu nechtěli? A proč?

4. Jaké jsou vaše minimální očekávání, když přijdou třeba 2 hotoví hráči? A jaké, když budeme nakupovat podobně jako loni?

Já si dovolím vyslovit dvě jména, která jsou trošku nereálná a navíc by to nejspíš nebylo řešení na delší dobu, ale chtěl bych buď Hiddinka, nebo Heynckese. Guuse už jen proto, jaký má vztah s Romanem (o trenérských schopnostech moc básnit nemusím). Heynckes, protože je to zkrátka trenér, který umí. Vítězný typ. S Bayernem momentálně hraje nejkrásnější fotbal v Evropě (vůbec nechápu, proč se vedení FCBM rozhodlo místo něj angažovat Guardiolu).

Pokud se mám přesunout k reálnějším jménům, tak bych bral určitě Pellegriniho. Neměl moc šancí vést větší klub (v Realu s ním sprostě zametli), ale věřím, že na to má a dokázal by tady něco vybudovat. Další je určitě Moyes, což je pro mě osobně nejlepší trenér na ostrovech. Sice je to skoro stejná pohádka jako s Pellegrinim (zatím jenom jeden menší a jeden lepší klub).

U Mourinha jsem na vážkách, ale stejně si myslím, že sem nakonec dorazí. Od té doby co to sem postnul milan.cech mám takový pocit, že je to nevyhnutelné. Volnou ruku v klubu bych mu ale samozřejmě nenechal.

Popravdě nějak nesleduju, která jména trenérů se s námi spojují, takže nevím. Jenom ať tady nezůstane Benítéz.

Očekávání po 2 nových hráčích? Byl bych rád za titul, ale zatím bych se spokojil s pohodlnou cestou do TOP4 a zajištění si Ligy mistrů. Ale určitě bych chtěl nějaký pohár. Přeči jenom, Chelsea je více pohárovým mužstvem (i naši mladíci jsou spíše pohároví Very Happy ).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FairCop

7400.0 points

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 11:33 am    Předmět: ... Citovat

Tohle je dobrý nápad, takový vzkaz budoucím generacím - pak si můžeme s odstupem času říct, co vyšlo a co ne.

1. Chci Guuse Hiddinka. Ačkoliv by nevedl klub 5-8-10 let, ale úplně by mi stačilo, kdyby vše pevně usadil na koleje a za 2-3 roky na to dohlížel z jiné pozice. Mezitím uvidíme, jak manažersky vyrostou lidé jako Zola či Poyet, kteří mají ke klubu vztah. Navíc za tu dobu bude také možné oslovit Klöppa, kterému bychom mohli nabídnout dobře fungující klub, který svého manažera nevyhodil, ale kvůli věku přesunul jinam. Moyes i Pellegrini jsou pak dva stupně pod Nizozemcem. Oba mají své plusy a také mínusy, nikdy nevedli dlouhodobě (v případě Pellegriniho) tak velký klub, tak velká jména a ega (ať už co se týče hráčů nebo vedení). Přesto věřím, že by s dobrým týmem (který Chelsea má a který ji roste) dokázali 1. předvádět krásný fotbal, 2. účinný. Navíc jsou to muži koncepce, takže by jim model Chelsea mohl sedět. Stále se koukáme na Chelsea starýma očima a tak nám Mourinho příjde vhodnější, než tihle dva, ale to vážně nevidíte, že rok či dva už kráčíme úplně jiným směrem?

2. Mourinho ano! Ale!!! Pouze pokud příjme cestu, kterou dle mého už několik let (správně) prosazujeme. Pokud o tohle nemá zájem, se vší úctou bych mu poděkoval za to krásné, co nám kdy přinesl, ale prostě bych se smířil s tím, že pohádka se konat nebude - a to je přece normální a není na tom nic špatného. Od začátku do konce opakuju, že Mourinha chci jako TRENÉRA nechci ho jako MANAŽERA. Nevidím na tom konceptu pro Josého nic hanlivého, pokud odmítne, nedá se nic dělat, ale bych moc rád, aby Abramovič v tomto neustoupil.

3. Nechci Conteho a Simeoneho! A také nechci Zolu, Poyeta a další takové. Chelsea nyní potřebuje udělat "Big Move" a tihle do toho ještě dle mého nedorostli. Navíc herní styl, kteří někteří praktikují mi příjde maximálně nesympatický a tak nemám touhu po nich toužit Smile

4. Myslím si, že bychom měli upevnit své postavení v Big4. Posilovat budou všichni, ale my máme momentálně náskok (na Arsenal, Liverpool, Tottenham či Everton) a základem je pokračovat v progresu. Když příjde Schürrle a třeba Wanyama, tak budu spokojen (pokud se mám držet dvou jmen, což pochopitelně ještě naruší nákup gólmana, ale to teď asi nemusíme do toho počítat).

Úspěchy v poháru jsou hodně věc náhody (viz. letos Millwall v FA Cupu), takže to nebudu dávat jako nějakou svou podmínku, sázím na náš zdravý rozum, že dokážeme v příští sezóně objektivně zhodnotit, zda kráčíme kupředu či nikoliv. Kádr na to máme a vhodné doplnění můj optimismus jen posílí, takže mé minimální požadavky jsou jasné: Být pevnou součástí Big4, protože se z ní můžeme vyšoupnout jen vlastní vinou, a předvádět progres, protože praktiky nového kouče se musí hráčům prvně dostat do krve. Ale ať už se s tím bude nový kouč rvát jakkoliv, absence v první čtyřce je pro mě osobně neomluvitelná vzhledem k materiálu.

Tammy Abraham - I´m over the Moon!

Naposledy upravil FairCop dne ne duben 14, 2013 11:37 am, celkově upraveno 1 krát.
ondrej

6944.0 points

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 11:35 am    Předmět: Re: Nový kouč/manažer od sezony 2013/14 Citovat

Alex napsal:

1. Hiddink. Jinak se mi v poslední době začíná poměrně zamlouvat ten Pellegrini. Zajímavá by mohl být i Blanc.

2. Ne. Problém bude v tom, že i když by se pravomoce nechaly nějakým způsobem Emenalovi, on je schopný během jediného roku všechny přerůst.

3. Mourinho. Benítez. O nikom dalším, koho bych tu vyloženě nesnesl, teď nevím.

4. Tohle se hodně těžko hodnotí, ale za rok to budou už čtyři roky, co jsme naposledy vyhráli ligu. Je hezké, že od té doby máme deset FA Cupů, ale liga je liga. Navíc pokud bychom letos triumfovali v EL, nemusí pro nás být ani LM tak zásadní. Přeci jen bychom měli v Evropě "odpracováno" a mohli bychom se soustředit na tu nejtěžší soutěž. Zkrátka chci ligu. A v případě Chelsea mi přijde tak trochu zbytečné dávat za úkol vyhrát FA Cup, to je pro nás skoro rutina Smile
Alex

7050.0 points

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 11:47 am    Předmět: Citovat

1. Hiddink nebo Pellegrini. Pak se mi líbí ještě Moyes.

2. Ne, ne a ne.

3. Mourinho, Benitéz a Simeone. První je u mě jasný, druhý taky a u třetího se mi nelíbí jeho reaktivní herní styl.

4. Taky chci bojovat o titul, v LM mi následující roky bude stačit jarní fáze - čtvrtfinále, nejlépe semifinále. Pokud přijdou top posily, tak chci kolem 75-80 bodů a boj o titul do posledního zápasu. Pokud vhodně doplníme kádr, ale nepřijdou okamžité posily, tak jsem ochotný dát ještě jeden rok transformační (pohodlně do třetího místa a pokud se podaří něco víc, tak budu spokojený). Důležité pro mě je se přiblížit herně a zvednout sílu týmu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ondrej

6944.0 points

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 11:50 am    Předmět: Citovat

Alex napsal:

Takže si můžeme podat ruce Wink
blade115

10000.0 points

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 12:17 pm    Předmět: Citovat

Konečně se pro to založilo speciální vlákno. Aspoň se pak budou snadno během příští sezóny dohledávat naše předběžné odhady a tipy. Takže za mě jednou a naposled.

1. José Mourinho a Guus Hiddink. Mourinho pro to, že je to pro mě nejlepší trenér na světě, jeho fotbal mě baví, jeho kontroverze se mi taky rozhodně nepříčí a v jeho schopnosti plně věřím. Má k našemu klubu vztah, je náš nejlepší trenér ever (sorry, Hiddink byl famózní, ale byl tu půl roku - to nepřebije to, co tu dokázal José) a hráči za ním půjdou. Nevěřím, že tu má nějaký trenér šanci vydržet čtyři roky, ale jestli k tomu mají nějací dva trenéři nejblíž, jsou to Mourinho a Hiddink. Ke Guusovi netřeba nic dodávat, to je hrozně nedoceněný kouč, který se rodí jednou za pár let. Skvělý psycholog, taktik a já myslím, že by tady dokázal se schopným asistentem, kterému by později předal funkci, navázat tam, kde skončil.

2. Ano. A s přesně takovou funkcí a pravomocemi, jakou tu měli poslední trenéři (AVB, Roberto, Benítéz) doposud. Tedy setrvání Emenala, přestupy pod taktovkou jeho (Emenala) a vedení atp.

3. S každým bych se asi smířil, ale nevěřil bych tu Moyesovi (ač ho mám moc rád a uznávám jeho kvality, k nám se prostě nehodí), Kloppovi (to samé), Simeonemu (rovněž) a Contemu (toho zas nemusím). Pellegrini by byl nakonec asi má třetí volba.

4. V případě příchodu dvou nových hráčů by zřejmě záleželo, kdo by to byl no. Když nikdo nepřijde, budu i tak chtít/věřit v Top 3 s minimálním odstupem. Když přijdou posily, zas se nároky zvýší třeba na Top 2 nebo rovnou titul. Každopádně ale bude aspoň jeden pohár povinností a solidní umístění v LM taky.
Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 12:20 pm    Předmět: Citovat

1. Hiddink Smile

Jako druhá možnost je pro mě někdo z německé fotbalové školy - ukrást Kloppa, Lowa a Klinnsmana bude nereálné, ale Heykness ukazuje, že je to pecka a přidal bych ještě Favreho. Máme hromadu mladíků a v Německu mají špičkovou koncepci, jak je zapracovat a být s nimi úspěšní. Takže zkopírovat, vzít trenéra, který s tím má zkušenosti a jdeme do toho.

Popřípadě Pellegrini, který fakt ukázal koule a posunul Malagu hodně nahoru, stejně jako předtím Real.

2) Nechci. Sice je tu hromada pro - vybudování vítězného ducha, vyždímání maxima z hráčů atd. Ale hromada rizikových faktorů - ať už ztráta/změna koncepce. Jediné, co na něm láká je jeho psychická síla, že si dokáže prosadit svoje. A ten samý bod je na něm to nejodpudivější, protože pro jeho ego platí "Mourinho>>>Klub".

3) Byl bych rád, kdybychom mohli vypustit Beniteze. I když nějaký pokrok ukazuje, pro atmosféru by to bylo přínosem. Potom nechci ani nikoho z itálie.

4) Výrazem kvality je většinou liga - pokud to budou 2 špičkoví, mladí hráči (ala Mata/Hazard), tak je pro mě minimum výrazné zlepšení herního stylu + pohodlné 3. místo, kdy budeme mít po půlroce náskok. Pokud by přišli hráči na vrcholu, jako je Falcao, Modrič a spol,tak očekávám boj o titul - pokud z něj vypadneme 3 kola před koncem, tak to pžežiju.

Poháry jsou jenom bonbonem. Smile Bylo by fajn vyhrát LM nebo nějaký domácí pohár (COC,FACup), ale tam se může stát všechno a neodrazí to plně kvality manažera.

Posledním bodem, který očekávám, je zapracování některých mladíků do kádru - Lukaku a KdB jsou minimem, cokoliv více potěší.
Strike

10000.0 points

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 5:19 pm    Předmět: Citovat

1. Hiddink nebo Mourinho - světová špička, která už má za sebou výsledky a zkušenosti a taky autoritu a jméno.

2. ano - přestupy nechat Emenelovi s tím, že mu nebude přivádět někoho koho by JM opravdu nechtěl - vše po konzultacích celého vedení i manažera

3. Beniteze tady nechci určitě. Nechci tady ani nikoho, kdo je spjat s CFC jako hráč (Zola, Poyet), protože jsme stále jak to tak vypadá ve fázi přestavby a pokud by nebyly výsledky, tak Abramoviče to stejně zajímat moc nebude a nechci aby vylil někoho pro koho je CFC klubem číslo 1 (stejně jako to udělal v případě RDM).

4. Pokud příjdou třeba 2 hotoví hráči (např: CM a hrot), chci boj o titul do posledních kol. Liga je pro mě prioritou každý rok, tu příští sezónu už pro to ale vážně musíme udělat maximum, poslední 2-3 roky jsou vážně dost zdrbané. Řeknu to ale jinak - po konci příští sezóny chci abychom měli na kontě jeden z trojice pohárů (PL, LM, FA Cup).
Dejv

10000.0 points

PříspěvekZaslal: po duben 15, 2013 3:30 pm    Předmět: Citovat

1) Přál bych si jednoho z dvojice Hiddink a Redknapp – bohužel věk nezastavíme a to je u obou asi největší mínus. Každopádně 3 roky by snad zvládli a nastolili nějaký směr (teď myslím ten herní, který by ukázal naši tvář). A reálně bych dle bulvárních informací viděl Pellegriniho nebo Heynckese.

M0rb1D4S napsal:

Vítězný typ. S Bayernem momentálně hraje nejkrásnější fotbal v Evropě (vůbec nechápu, proč se vedení FCBM rozhodlo místo něj angažovat Guardiolu).

On totiž Heynckes někde tvrdil, že se chystá ukončit kariéru, proto asi vedení reagovalo smlouvou pro Guardiolu.

Každopádně podle posledních zpráv ještě má chuť pokračovat, ale taky to u něj vidím (jako v případě Guuse a Harryho) na krátkodobý románek.

2) Ano – ale (a jak se říká, co je před ale neplatí Very Happy ) U Mourinha to je spíš touha vrátit se k bývalé přítelkyni. S novou to nevyšlo a starou bereme jako jistotu. Ale málokdo zapomíná, že i ona se mohla změnit [teď záleží zda k lepšímu či horšímu] a takováto očekávání bývají plná zklamání.
Pokud by měl přijít, tak souhlasím s FairCopem – pouze jako trenér. On umí ten tým vyhecovat, takticky skvěle připravit, vyždímat a to je ten problém. Doplňovat by ho měl dle mého někdo jiný. Samozřejmě se na seznamu posil a odchodů podílet musí, ale konečné slovo by José mít neměl.

3) Benitez a (bohužel) Capello. U prvního netřeba vysvětlovat. U druhého mám strach, zda-li by ještě po reprezentační štaci dokázal pořádně trénovat a rotovat tým. Je mi jasné, že Hiddink nás taky zachraňoval po reprezentačním křesle, ale Guus měl vždy ty reprezentace vyplněné klubovou lavičkou. Mám prostě takový strach, že by Fabio u nás dopadl jako Scolari a ten tým by byl ještě čitelnější. Navíc někdě Capello řekl, že po MS v Brazílii chce skončit…

4) Přál bych si do našeho týmu stopera. Luiz je teď sice na tomto postu úchvatný, ale věřím, že by o řadu výš mohl dosáhnout i lepších kvalit. To se však nedozvíme, pokud nebudeme mít ve stoperské dvojici za něho „náhradu“. Navíc by to dle mého mohlo znamenat odchod pro Essiena (u něhož ale nevím, jak ho brát – lavička? Univerzál? Těžko říct, rozhodovaly by sumy v nabídkách).
Umístění bych si přál do toho 3.ho místa, ale jistého. Žádné klepání se jako nyní. Alespoň čtvrtfinále v LM, kde necháme duši (teda pokud budeme LM hrát). A po roční pauze bychom zase mohli zvednout FA Cup. Každopádně je pro mě docela důležité, abych se na zápasy opět těšil a mohl si vychutnávat hru.
Gas Miers

10000.0 points

PříspěvekZaslal: po duben 15, 2013 3:36 pm    Předmět: Citovat

Dejv napsal:
1) Přál bych si jednoho z dvojice Hiddink a Redknapp – bohužel věk nezastavíme a to je u obou asi největší mínus. Každopádně 3 roky by snad zvládli a nastolili nějaký směr (teď myslím ten herní, který by ukázal naši tvář). A reálně bych dle bulvárních informací viděl Pellegriniho nebo Heynckese.

Ja by som sa vôbec takémuto staršiemu trénerovi nebránil, keby sme ho spojili s nádejným asistentom - napríklad s obľúbeným Zolom, ktorého by za 3 roky mohol naučiť dosť - podobne to už dlhšie robia v Barcelone a podľa mňa to vôbec nie je zlý nápad.

Takto jeden tréner nastolí smerovanie a druhý ho môže potiahnuť ďalej. A navyše tak aj tá zmena je pre samotných hráčov skoro zanedbateľná. Samozrejme, že nový kouč prinesie nové dôrazy, ale už tých hráčov pozná a oni jeho.

Takýto smer by sa mne osobne páčil asi najviac...
Talker

10000.0 points

PříspěvekZaslal: po duben 15, 2013 6:25 pm    Předmět: Citovat

Gas Miers napsal:

Ja by som sa vôbec takémuto staršiemu trénerovi nebránil, keby sme ho spojili s nádejným asistentom - napríklad s obľúbeným Zolom, ktorého by za 3 roky mohol naučiť dosť - podobne to už dlhšie robia v Barcelone a podľa mňa to vôbec nie je zlý nápad.

Takto jeden tréner nastolí smerovanie a druhý ho môže potiahnuť ďalej. A navyše tak aj tá zmena je pre samotných hráčov skoro zanedbateľná. Samozrejme, že nový kouč prinesie nové dôrazy, ale už tých hráčov pozná a oni jeho.

Takýto smer by sa mne osobne páčil asi najviac...

Tady bych nadhodil jiné jméno, než Zola - a to Poyet... Prý si v Brightonu vede skvěle a táhne to tam. Takže pokud by to měl být někdo z bývalého kádru, tak jsem právě pro něj.

Zolovi zatím nevěřím, ten bude potřebovat pár let na to, aby se ustálil podle mého.
blade115

10000.0 points

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 2:42 pm    Předmět: Citovat

Je mi líto, ale Mourinho měl na nějaké soukromé konferenci potvrdit, že další rok už v Madridu nebude. Ještě máte naději v PSG.

http://www.francefootball.fr/#!/news/2013/04/17/124028_mourinho-l-annee-prochaine-je-ne-serai-plus-la.html

ChelsTransferGossip ‏@ChelsTransfer 14m
Mourinho at a private coaches conference on Monday night in Madrid: "It'll be difficult because next year I'll not be here"#CFC #RMCF #PSG
milan.cech

8664.0 points

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 2:46 pm    Předmět: Citovat

Podle mě je zbytečný nad timhle diskutovat a bylo by pro některé lepší smiřovat se s Mourinhem.
ondrej

6944.0 points

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 2:57 pm    Předmět: Citovat

milan.cech napsal:
Podle mě je zbytečný nad timhle diskutovat a bylo by pro některé lepší smiřovat se s Mourinhem.

Od chvíle, co jsi nás tu nakrmil (nemyslim špatně) zaručenými informacemi, jsem se s ním smířil Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Fórum o Chelsea FC -> Archiv - Chelsea FC Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

Přejdi na: